Estelles busiga idé till Victoria – och kronprinsessans ödmjuka ord till folket

Här är prinsessan Estelles busiga ord till mamma kronprinsessan – efter svenska folkets gåva till Victoria. 

Kronprinsessan avslöjar i ett tal lillsessans planer för presenten. 

Samtidigt tackade Victoria själv ödmjukt folket för stödet på 40-årsdagen. 

– Det känns ju alltid märkligt, ska man firad? Firad för vadå? Men att få se er här betyder jättemycket. Det verkligen värmer att se alla vänner och bekanta ansikten som har funnits med och gjort väldigt mycket för mig och min familj, sa Victoria i talet. 

Det var en märkbart rörd kronprinsessa som höll ett tacktal till folket vid slottet på födelsedagen. 

– Kära vänner! Ska det vara så här trevligt, då kan jag fylla år… Det känns ju alltid märkligt, ska man firad? Firad för vadå? Men att få se er här betyder jättemycket. Det verkligen värmer att se alla vänner och bekanta ansikten som har funnits med och gjort väldigt mycket för mig och min familj, och varit så lojala. Jag vill tacka för att ni alla är här i dag, mitt i sommaren, säger Victoria i talet och fortsatte med att tacka för alla gåvor.

– Jag vill också tacka för de här fantastiska gåvorna! Otroligt fina, och fint uttänkt! Med berättelser och klurigheter, något som jag verkligen sätter värde på och som kommer finnas med länge. 

Från talman Urban Ahlin och statsminister Stefan Löfven kom svenska folkets gåva. Det var ett kryddställ i silver och rödguld – med tre skålformade kryddkar. Där fanns plats för salt och peppar, men också en tredje krydda.

Det tog Victoria upp i talet – och avslöjade att prinsessan Estelle busat till det. 

– Jag frågade Estelle, ”vad tror du den tredje kryddan kommer vara?”. ”Chili” (skratt). Det kommer nog bli chili, säger Victoria i talet och avslutar:

– Så varmt, varmt tack för alla fantastiska ord som jag sätter stort värde på och som betyder mycket. Som värmer och kommer finnas med. Som minne har jag era gåvor, tack!

Dela för att gratulera Victoria på födelsedagen!

Vill du ha fler artiklar om kungafamiljen i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.