Familjen bryter tystnaden – efter Ari Behns tragiska bortgång

Ari Behn, exmake till norska prinsessan Märtha Louise, avled under juldagen blott 47 år gammal.
Efter dödsbeskedet har kondoleanser strömmat in och nu väljer Behns familj att bryta tystnaden.
– Det värmer att se att Ari har betytt så mycket för så många, säger Ari Behns manager Geir Håkonsund å familjens vägnar till VG.

Beskedet slog ner med stor sorg och chock under juldagen. Konstnären och författaren Ari Behn, exmake till norska prinsessan Märtha Louise, har avlidit 47 år gammal.

Ari Behn död

Kondoleanser har strömmat in från många håll, bland annat från det svenska kungahuset.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Kungaparet skickade under annandagen sina tankar till Behns anhöriga.

– Vi har tagit emot beskedet om Ari Behns tragiska bortgång. Under många år kände vi honom som en del av den norska kungafamiljen, som står oss nära. Våra tankar går till hans närmaste, säger kung Carl XVI Gustaf i ett uttalande.

Sörjs av kungahuset

Även kronprinsessan Victoria och prins Daniel har visat sitt stöd efter Behns tragiska bortgång.

– Det är med stor sorg vi mottagit beskedet om Ari Behns bortgång. Vi kommer minnas Ari som den varma, hjärtliga och spirituella människa han var. Det var en förmån att få lära känna Ari. Våra tankar går till hans döttrar och familj, säger kronprinsessparet.

Ari Behn gifte sig med prinsessan Märtha Louise 2002. Tillsammans fick de döttrarna Maud, Leah och Emma. De skiljde sig 2016.

STOCKHOLM 2016-04-30 Prinsessan Märtha Louise och herr Ari Behn vid firandet av kung Carl Gustafs 70-årsdag. Foto: Christine Olsson / TT /

Nu väljer Ari Behns familj att bryta tystnaden.

Familjen: ”Enormt tacksamma”

Till den norska tidningen VG säger Ari Behns manager Geir Håkonsund, å familjens vägnar, att man tackar för det stora stödet från allmänheten.

– Familjen har bett mig att vidareförmedla att de är enormt tacksamma för det överväldigande stödet, och alla kondoleanser, de fått i denna svåra tiden. Det värmer att se att Ari har betytt så mycket för så många.

Ari Behn blev 47 år gammal.

Vila i frid.