Farmor och farfar Westlings underbara ord om det nyfödda barnbarnet.

Grattis-hälsningarna till kronprinsessan Victoria och prins Daniel strömmar in från alla håll och kanter. Morbror prins Carl Philip och moster prinsessan Madeleine var tidiga med att kommentera den kungliga nedkomsten och lika entusiastiska har såväl omvärlden som flera svenska kändisar varit. Och klockan 11.20 på torsdagen avslöjade så kung Carl XVI Gustaf vilket namn den nya prinsen får. Prinsen, som blir nummer tre i successionsordningen, får namnet Oscar Carl Olof, tilltalsnamnet blir Oscar och han blir hertig av Skåne. Självklart är även farmor och farfar, Daniel Westlings föräldrar, Olle och Ewa, överlyckliga över att prinsessan Estelle nu fått ett syskon och har lämnat sin första kommentar efter prinsfödseln.

– Vi känner stor glädje i dag när kronprinsessan och vår son fått sitt andra barn och Estelle sitt efterlängtade syskon. Vi önskar dem all lycka med den nya familjemedlemmen och vi kommer att stödja och hjälpa till, som farföräldrar, hälsar Olle och Ewa Westling.

Även prinsens storasyster, Anna Westling Söderström med familj, skickar sina varmaste lyckönskningar till föräldrarna.

– Det är med stor glädje som vi i familjen välkomnar ännu ett barn. Det är så fint att Estelle fått ett syskon och att kronprinsessan och min bror nu är tvåbarnsföräldrar. Det ska bli fantastiskt att få följa Estelle och hennes lillebrors syskonrelation. Mina döttrar är oerhört glada över att de har fått en till kusin.

Och medlemmarna i familjen Bernadotte är även de oerhört glada över den lilla prinsens nedkomst.

– Vi delar Kronprinsessparets stora lycka och Prinsessan Estelles glädje att få välkomna sin lillebror till familjen. Vi önskar familjen en underbar tid i lugn och ro och vi ser mycket fram emot att träffa vårt barnbarn hälsar mormor och morfar, kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia, som själva väntar sitt första barn i april, låter i sin tur hälsa:

– Med stor värme och kärlek önskar vi Victoria och Daniels son välkommen till familjen. Vi ser med glädje att kusinskaran växer och att de i framtiden har varandra. Vi ser fram emot att träffa den nya familjemedlemmen!

Prinsessan Madeline och hennes make herr Christopher O’Neill framför även de sin glädje.

– Vi är så glada för Victoria, Daniel och Estelles skull och för vår nya familjemedlem! Både Leonore och Nicolas ser fram emot att få träffa sin nya kusin och vi hälsar honom varmt välkommen till familjen.

Vill du ha fler artiklar om kungafamiljen i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.