Frans klockrena överraskning chockade kungen.

Melodifestivalvinnaren Frans uppträdde på Sollidens scen när det var dags för den årliga Victoridagen för att fira kronprinsesssans födelsedag. Och Frans uppträdande blev minnesvärt – inte minst för kungen.

Mitt under framförandet av Timbuktus låt ”Alla vill till himmelen” gick han nämligen av scenen för att hälsa på kungen.

Gårdagskvällens konferencier på Victoriadagen, Orsas stolthet Kalle Moraeus, presenterade Mellovinnaren Frans som nästa artist att uppträda visste få vad som väntade. Knappt Frans själv! Mitt under låten gick han rakt av scenen för att först gratulera kronprinsessan på födelsedagen – och sedan vidare för att överraska kungen.

– Jag sprang fram och gratulerade kronprinsessan sen tänkte jag i stunden att jag skulle skaka hand med kungen på rätt sätt, men det blev inte riktigt på rätt sätt, säger Frans till Aftonbladet och skrattar.

Det som hände var att Frans först tog tag i kugnen hand – för att sedan släppa den. Sedan slog han ett och två knytnävsslag mot kungens knytnäve. Kungen överraskades totalt, men naturligtvis med ett stort leende på läpparna. Han är ju så avslappnad och skön, vår kung. Det tycker också Frans som efter uppträdandet fick hälsa på ett mer officiellt sätt.

– Han blev jätteglad, vi skakade hand sen efteråt och förhoppningsvis gillade han det, säger Frans till Aftonbladet.

 

Kungen såg ut att tappa hakan: ”Han blev jätteglad”, sa Frans efteråt.

Publicerat av Aftonbladet den 14 juli 2016

 

 

Vill du ha fler artiklar om kungafamiljen i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.