Fullspäckad helg för kronprinsessan Victoria – så firar hon 40-årsdagen

Idag blir Sveriges kronprinsessa och tronarvinge 40 år, och det ska firas med dunder och brak. Nu väntar en fullspäckad kalashelg som börjar i Stockholm och slutar på Öland med bland annat Kalle Moraeus. 

Idag, fredag, inleds firandet av vår folkkära kronprinsessa Victoria som fyller 40 år. Dagen börjar med tacksägelsegudtjänst i Slottskyrkan, följt av kortege med häst och vagn i Stockholm, det berättar SVT

Senare under dagen går färden mot Öland, där kungafamiljen har sitt sommarställe Solliden. Som vanligt hålls ett tv-sänt evenemang som i år leds av Kalle Moraeus. Förutom att kvällen firas tillsammans med hela kungafamiljen har artister som Magnus Uggla, Malena Ernman och Estelles favoriter Marcus och Martinus fått äran att uppträda.

Inför 40-årsdagen frågade SVT:s Claes Elfsberg hur det känns för kronprinsessan att fylla 40, på det svarade hon: 
– Det är en siffra, och ja det är ju lite mitt i livet. Jag tycker det har gått väldigt fort så jag ser det som en möjlighet att stanna upp och reflektera lite. Jag kan inte riktigt identifiera mig med att jag är 40. 

Foto: TT

Kronprinsessan Victoria är en fantastisk och varm person som förtjänar alla hyllningar hon kan få. Dela gärna för att gratulera henne du också.