Glädjebeskedet: Prinsessan Christina mår bra efter cancerbehandlingen

Vi har tidigare berättat att prinsessan Christina har drabbats av kronisk blodcancer.

Nu, ganska exakt ett år senare, är läget betydligt bättre – och prinsessan ser en ljus framtid framför sig.

– Behandlingarna som prinsessan har genomgått har avlöpt väl, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen.

Det var i oktober förra året som hovet skickade ut den dystra nyheten att prinsessan Christina, fru Magnuson – syster till Kung Carl XVI Gustaf – hade drabbats av kronisk blodcancer.

Hon tvingades därför dra ner på sina officiella åtaganden, samtidigt som den då 73-åriga prinsessan skulle genomgå behandlingar efter läkarnas rekommendationer.

”Prinsessan Christina och hennes familj hoppas att omgivningen har förståelse för situationen och låter Prinsessan genomgå nödvändig behandling i lugn och ro”, skrev hovet då på sin hemsida.

Mår bättre

Nu, ett år senare och efter såväl cellgiftsbehandlingar som en stamcellstransplantation, kommer ett riktigt glädjebesked. Prinsessan Christina genomgår visserligen kontroller fortfarande, men hennes hälsotillstånd är betydligt bättre och hon har nu börjat vistas bland människor igen.

– Prinsessan Christina vill hälsa att hon mår bra. Behandlingarna som prinsessan har genomgått har avlöpt väl. Hon mår efter omständigheterna bra, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen.

Expressen har dessutom pratat med människor i prinsessans närhet, som säger att hon är mycket gladare och ser ljust på framtiden!

Prinsessan Christina
Bildkälla: Anna-Lena Ahlström/Kungahuset.se

Vill du ha fler artiklar om kungafamiljen i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.