Grannen Stefan ryter ifrån mot kronprinsessans firande – tycker att det var för högljutt

Den 14 juli fyllde kronprinsessan Victoria 40 år. Förutom det traditionella firandet på Solliden på Öland blev hon överraskad av sin kärlek prins Daniel, som nyligen anordnade en stor fest i hennes ära. Men alla unnade inte tronarvingen ett storlslaget firande. Stefan Sahl, som bor 500 meter från slottet, är arg över att ljudnivån var hög länge. 
– De låter ju påskina att de är helt vanliga, omtänksamma människor. Tydligen är det bara en fasad, säger han. 

Att fylla 40 år är speciellt, även för vår kronprinsessa. Därför ville prins Daniel överraska sin kärlek med en sen födelsedagsfest på Haga slott. På gästlistan fanns namn som prinsessan Märtha Louise från Norge, och hockeylegenden Peter ”Foppa” Forsberg, och firandet ska ha pågått långt in på småtimmarna, det berättar Aftonbladet

Foto: Maja Suslin/TT

Men alla tyckte inte att hög musik sent på kvällen var acceptabelt, inte ens om det gäller kronprinsessans födelsedag. Stefan Sahl, som bor 500 meter från Haga slott, ryter ifrån mot ljudnivån. I en intervju med Aftonbladet berättar han att musiken höll honom vaken hela natten. 
– Det är klart att man ska få ha kalas en lördagkväll men det normala är att man dämpar ljudet vid 12-tiden. Jag skulle aldrig kunna ha en sån fest hemma hos mig utan att någon ringde polisen, säger han. 

Foto: Mikael Fritzon

Enligt Stefan Sahl ska det aldrig vara livat kring Haga annars, men denna kväll var ljudnivån hög till efter fem på morgonen. 
– De låter ju påskina att de är helt vanliga, omtänksamma människor. Tydligen är det bara en fasad. När det gäller deras egna privata vanor så tas det ingen hänsyn utan man kan utan vidare störa en mindre stadsdel en hel natt. Vi borde kunna förvänta oss något bättre från en blivande statschef, säger han.

 

Enligt Anna Westberg som jobbar vid polisens regionledningscentral, så har polisen inte fått några påringningar under festnatten, det berättar Aftonbladet. 

Vad tycker du om Stefans reaktion på kronprinsessans 40-årsfest? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet.