Grattis Carl Philip och Sofia har fått barn.

I mitten av oktober kom hovet med den glada nyheten att prinsessan Sofia var gravid med sitt och prins Carl Philips första barn. ”Vi är så lyckliga och glada att kunna meddela att vi nu väntar vårt första barn. Vi är mycket förväntansfulla”, sa Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia då i ett uttalande. Och idag föddes parets första barn. På hovets sajt meddelas: ”Riksmarskalken har glädjen att meddela att H.K.H. Prinsessan Sofia, tisdagen den 19 april 2016 klockan 18.25, fött ett friskt och välmående barn på Danderyds Sjukhus.”

De senaste veckorna har prins Carl Philip och prinsessan Sofia gått i väntans tider i sin nya bostad på Drottningholm. Men idag var det äntligen dags för det kungliga paret att gå från att vara två till att bli tre i sin familj.

Prinsessan Sofia, som gjorde sitt sista officiella uppdrag den 31 mars, kommer nu att vara föräldraledig de närmaste månaderna. Prins Carl Philip kommer dock att vara tillbaka i tjänst redan den 17:e maj.

”Riksmarskalken har glädjen att meddela att H.K.H. Prinsessan Sofia, tisdagen den 19 april 2016 klockan 18.25, fött ett friskt och välmående barn på Danderyds Sjukhus. Såväl mor som barn mår bra.”, meddelar Riksmarsalk Svante Lindqvist på hovets sajt.

Vill du ha fler artiklar om kungafamiljen i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.