Grattis Victoria! Så firas kronprinsessan på Öland

.

I dag fyller kronprinsessan Victoria 42 år. Det firas i sedvanlig ordning på Borgholm på Öland, där HELA kungafamiljen är på plats.
– Det är säkerligen traditionsenligt firande men det är helt privat, så det är inga detaljer som jag kan diskutera, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef till Expressen.

Foto: Erika Gerdemark/hovet

Så firas Victoria

Därefter slås portarna upp till Victoriadagen, som i dag jubilerar. Dagen har firats sedan 1979 då Victoria var två år gammal.

Redan tidigt på söndagsmorgonen hade en förväntansfull publik och delar av pressen samlats utanför Sollidens grindar, som öppnades klockan 11:00.

Firandet inleds officiellt med att kungaparet och kronprinsessparet möter allmänheten vid Sollidens slott klockan 14:00.

Festligheterna fortsätter på Borgholms IP klockan 18:30 då Victoriapriset ska delas ut, i år till skidskytten Hanna Öberg.

Foto: Anders Wiklund / TT

Överraskningen

21:00 är det dags för Victoriakonserten som i år leds av Yvette Hermundstad. Konserten gästas av artisterna Benjamin Ingrosso, Arja Saijonmaa, Rickard Söderberg, Kaliffa, Lina Hedlund och Isaac & the Soul Company.

Enligt Expressen kommer det bjudas på en överraskning under kvällen. Det i form av ett framträdande av Saga 7 år – Martin Stenmarcks och Lina Hedlunds dotter.

Stort grattis på Er dag, Victoria! Dela gärna artikeln för att önska kronprinsessan en härlig födelsedag – eller skicka dina gratulationer i kommentarsfältet nedan!