Här ger Prins Daniel det glada beskedet: ”20.28 ikväll föddes en liten pojke”.

Strax innan 22 på onsdagskvällen kom det glada beskedet att kronprinsessan Victoria fött sitt andra barn och prinsessan Estelle har alltså fått en litet syskon. Klockan 22.30 på kvällen kallade sedan pappa prins Daniel till pressträff på Karolinska sjukhuset i Solna där han hade följande att meddela:

– Ikväll 20.28 föddes en 3655 gram tung och 52 cm lång liten pojke, berättade prins Daniel för det stora pressuppbådet. Ett besked som möttes av jubel från flera personer i lokalen.

Prins Daniel berättade också att både den lilla pojken och mamma kronprinsessan mår bra och att födseln bara tog några timmar.

– Man blir imponerade, ni kvinnor är en urkraft, sa prins Daniel.

Prinsen fortsatte med att berätta att han klippte navelsträngen och berättade vidare att det kändes bra att det nu är två prinsar i familjen.

– Vi har pratat med våra föräldrar och alla är jätteglada att det har gått bra, fortsatte Daniel och avslöjade också att det kom några lyckotårar i samband med födseln.

Prins Daniel var också noga med att tacka personalen som gjort ett beundransvärt jobb i samband med födseln och sa också att man kommer att berätta för prinsessan Estelle, som ligger och sover, under morgondagen att hon blivit storasyster.

Beskedet om att kronprinsessan Victoria var gravid kom i september förra året och då offentliggjordes också att kronprinsessan var gravid i tredje månaden. Den lilla prinsens födelsedag är alltså bara en dryg vecka efter storasyster Estelle som är född den 23:e februari, strax före klockan 4.30 på morgonen. Prinsen tar plats som nummer tre i successionsordningen, efter mamma Victoria och storasyster Estelle.

Under torsdagen kommer så kallad vittnesbekräftelse att ske där Talman Urban Ahlin, statsminister Stefan Löfven, riksmarsalk Svante Lindqvist och överhovmästarinna Kirstine von Blixen-Finecke kommer att ”bevittna” den kungliga födseln.

Bildkälla visningsbild: SVT:s livesändning

Än en gång – stort grattis kronprinsessan Victoria och prins Daniel till tillökningen!

Vill du ha fler artiklar om kungafamiljen i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.