Här träffar Leonore sitt föl Haidi för första gången.

I dag är det dags för lilla prinsessan Leonore att göra sitt första officiella uppdrag då hon följer i storasyster Estelles fotspår och besöker sitt hertigdöme för första gången.  Tillsammans med mamma prinsessan Madeleine och pappa Chris O’Neill ska hon bland annat besöka Gotlands Museum och utställningen Skepp & Skoj samt avnjuta en lunch med köttbullar, något hon beställt på förhand. Men det som troligen var dagens höjdpunkt var besöket i stallet där prinsessan för första gången fick träffa sin häst Haidi af Gotland, en häst som hon fick i dopgåva av Gotland. Och nu har de första bilderna på mötet kommit. Men mötet med hästen slutade inte riktigt som väntat…

Vid klockan 12 idag landade prinsessan Leonore med mamma Madeline och pappa Chris på Gotland för lillsessans första besök på ön. Det som på förhand sågs som dagens kanske största händelse klarades av redan mitt på dagen när Leonore skulle få träffa sin häst Haidi af Gotland för första gången.

Men när Leonore väl mötte hästen gick det inte riktigt som planerat, rapporterar Expressen. I stället vände lillsessan tvärt på klacken och sprang därifrån och valde att plocka blommor i stället.

– Under de här omständigheterna, med fotografer och massor av folk, så är det inte så konstigt att både häst och barn kanske känner av att det är lite annorlunda. Vi hoppas att de kan träffas när inte ni är här, sa prinsessan Madeleine skämtsamt till Expressen efteråt.

Även Aftonbladet är på plats på Gotland och har lagt upp bilder från Leonores något stökiga möte med hästen:

Vill du ha fler artiklar om kungafamiljen i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.