Här är kungens klockrena skämt på Victorias födelsedagsfirande.

Den 14:e juli varje år är en stor högtidsdag i den kungliga familjen. Då fyller nämligen kronprinsessan Victoria år och med anledning av detta äger ett stort firande rum på Öland under namnet ”Victoriadagen”. 

Och i dag, på kronprinsessans 39:e födelsedag, är stora delar av kungafamiljen traditionsenligt samlade vid Sollidens slott för att inleda firandet.

I samband med detta passade kungen på att skoja till det lite när han greppade micken för att hälsa alla välkomna, rapporterar Svensk damtidning.

Klockan 14:10 dundrade firandet av Victorias födelsedag igång vid den svenska kungafamiljens sommarresidens Sollidens slott på Öland.

Kungen var snabb med att lyfta micken för att hälsa alla tusentals människor som samlats för att uppvakta Victoria. Och det var redan tidigt tydligt att kungen var på skämtsamt humör.

– Simsalabim dyker den kungliga familjen upp. Det är väldigt trevligt att se att så många tagit sig tid att komma hit, sa kungen glatt, enligt Svensk damtidning.

Sedan fortsatte han i samma ton genom att skämtsamt be om ursäkt för all väntan.

– Alla som är småbarnsföräldrar vet att det tar lite tid innan man får ihop alla delar i familjen. Men nu är Victoria här – med hela sin familj. Vi har samlats här för att fira kronprinsessan på sin högtidsdag. Vi vill tacka er alla för att ni kommit hit för att hjälpa mig och min familj att hylla kronprinsessan, sa kungen.

Kungen fortsatte sedan med att informera om att kungafamiljen alltid inleder sina firanden med att sjunga ”Ja må hon leva” och drog sedan igång just nämnda låt. Allting avslutades sedan med hurra-rop för kronprinsessan.

Vill du ha fler artiklar om kungafamiljen i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.