Här börjar prinsessan Sofia jobba i vården – ska avlasta och hjälpa personalen i krisen

Här kliver det svenska kungahuset in i vården.

Prinsessan Sofia tjänstgör nu på Sophiahemmet – för att avlasta vårdpersonalen i kristider.

Se första bilderna från prinsessans nya vardag!

Det var på onsdagen som prinsessan Sofias hemliga snabbutbildning avslöjades i tidningen Mitt i.

Prinsessan Sofia har gått en snabbutbildning vid Sophiahemmet som från början först och främst var tänkt för permitterad SAS-personal. Men även prinsessan vill hjälpa till och avlasta den just nu hårt prövade personalen inom vården. Därför satte sig även Sofia i skolbänken – och nu ser hon till att kungahuset finns representerat i vården.

Sophiahemmet bedriver ingen vård av coronapatienter i skrivande stund, men har ändrat rutiner i samband med krisen. I nuläget avlastar man akutsjukhusen i Stockholm inom området akut frakturkirurgi.

– Prinsessan är hedersordförande i Sophiahemmet och i dessa coronatider vill hon engagera sig i sjukvården och försöka bidra och hjälpa till under den här stora arbetsbelastningen, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam.

På torsdagen gjorde prinsessan sitt första pass inom vården.

STOCKHOLM 20200416 Prinsessan Sofia har gått en sjukvårdsutbildning på Sophiahemmet och ska framöver med annan nyutbildad personal avlasta den ordinarie personalen med vissa uppgifter. Prinsessan Sofia flankeras av Filip Palmgren, SAS, Gustav Westöö, leg. sjuksköterska, Anna Kyhlstedt, undersköterska och Lina Kvarnäs, SAS. Foto: Jonas Ekströmer / TT

På bilder inifrån Sophiahemmet kan vi se prinsessan Sofia le i kapp med sina nya kollegor – flera permitterade SAS-medarbetare som nu hjälper till i vården, men också undersköterskor och sjuksköterskor.

Foto: Jonas Ekströmer / TT

Dela gärna vidare för att visa din uppskattning till prinsessan Sofia och alla andra som nu går in i vården för att avlasta och hjälpa till!