Här får 7-åriga Enna sin högsta önskan uppfylld: Att träffa Madeleine och Silvia

Stiftelsen Min stora dag gör allt för att förverkliga drömmar för barn med svåra sjukdomar.  En stiftelse som prinsessan Madeleine själv är engagerad i. I går hade turen kommit till 7-åriga Enna Brodlic från Lund.

Hennes dröm var att träffa en riktig prinsessa – och när Madeleine fick höra det bestämde hon sig naturligtvis för att agera.

– Det kändes bra att komma dit och det var väldigt roligt, säger Enna till Expressen.

7-åriga Enna har både svårt att andas och äta på grund av den sjukdom hon föddes med. Därför blev hon mer än glad när stiftelsen Min stora dag bestämde sig för att ge henne ett minne för livet – och uppfylla hennes högsta önskan: Att få träffa drottning Silvia och prinsessan Madeleine.

Och besöket på Stockholms slott var som en dröm! Enna, hennes mamma och hennes storebror hämtades först av en vit limousine. Sedan blev det kakor och prinsesstårta tillsammans med Madeleine och Silvia.

– Vi fick fika och det var jättebra, säger Enna till Expressen.

Kungahuset/Kate Gabor

Efter att Ennas dröm nu uppfyllts ska hon tillbaka till Hässleholm och Silviaskolan där hon går i en klass med andra barn som har hörselnedsättning och behöver specialstöd. Men hon har definitivt fått ett minne för livet.

– Att bara under en dag få vara i centrum och glömma sjukdomen, sjukhus och läkare och allt hon går igenom är underbart och helt fantastiskt. Det var väldigt fint. Jag är imponerad över hur de tänkt på allting, säger Ennas mamma Amira, till Expressen.

Kungahuset/Kate Gabor

Två tummar upp för Min stora dag! Vilket underbart initiativ!