Här gör Lasse Åberg efterlängtad comeback som Stig-Helmer – för Victoria, Daniel och barnens skull

Lasse Åberg gör comeback med den folkkära karaktären Stig-Helmer Olsson.

I en ny reklamfilm för organisationen Generation Pep, som prins Daniel och prinsessan Victoria var initiativtagare till, syns Lasse Åberg som Stig H, och har även stått för manus och regi.

Den nya filmen ska uppmärksamma barn och ungdomar om vikten av att röra på sig.

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria har många bollar i luften.

Kronprinsparets fina initiativ

En av dessa är organisationen Generation Pep, som arbetar för att sprida kunskap och skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa.

KÖPENHAMN 20190916 Kronprinesessan Victoria och prins Daniel anländer till en middag på den svenska ambassadörens residens på Sankt Annæ Plads i Köpenhamn. Kronprinsessparet är på ett tre dagar långt besök i Danmark. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Kronprinsparets initiativ lanserades sommaren 2016 och under de senaste åren har de synts i flera sammanhang kring Generation Pep.

Bland annat har Daniel och Estelle via en film på organisationens Facebook-sida visat hur enkelt och roligt det kan vara att röra på sig för den yngre generationen.

Stig Helmer Olsson gör comeback

Nu släpper Generation Pep en ny reklamfilm för att uppmärksamma barn och ungdomar på vikten av att röra sig – och det med hjälp av en riktig legendar.

Lasse Åberg. Foto: Nora Lorek / TT

Lasse Åberg gör nämligen comeback med sin klassiska karaktär Stig-Helmer Olsson från Sällskapsresan-filmerna.

Senast Stig-Helmer syntes på film var 2011 när ”The Stig-Helmer Story” gick på svenska biografer.

”Viktigt och roligt”

Nu, åtta år senare, är det alltså dags för honom att återigen befinna sig framför kameran.

– Att få använda Stig-Helmer för att belysa en stor samhällsutmaning känns både viktigt och roligt. Stig-Helmer har ju som karaktär alltid varit annorlunda och lite sen på ny teknik, nu visar det sig att det kanske är hans största hälsovinst någonsin, säger Lasse Åberg till Resumé.

Filmen heter ”Den ofrivillige motionären” och anspelar givetvis på de många Sällskapsfilmerna med liknande namn.

Så fint gjort av Lasse Åberg tillsammans med kronprinsparet! Dela om du också tycker Daniel och Victoria är bra representanter för Sverige.