Foto: Duygu Getiren/TT & SVT

Här säger prins Daniel vad han egentligen tycker om Anders Tegnell – hyllningen inför alla

Här är prins Daniels fina hyllning till Anders Tegnell.
Statsepidemiologen blir utpekad inför alla.
– Att ha tålamodet att upprepa ungefär samma sak varje dag i ett år, det saknar motstycke, säger prins Daniel i SVT-programmet ”Året med kungafamiljen”.

Det var den 28 oktober i år som kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Folkhälsomyndigheten i Solna. Kronprinsessparet fick då bland annat delta i ett möte med några av företrädarna som stått i frontlinjen i kampen mot viruset.

Detta skildras i SVT-programmet ”Året med kungafamiljen” som sänds i SVT1 tisdag 21 december klockan 20.

Foto: SVT

– Nu har vi haft möjligheten att få träffa några av de medarbetare som har dragit ett väldigt tungt lass under den här extremt ansträngande perioden, just med pandemin. Att få höra deras berättelse, men också myndighetens berättelse i stort, säger kronprinsessan Victoria i SVT-programmet och fortsätter:

– Dels hur man hanterat pandemin, de utmaningar man haft, men sen får man inte glömma det jobb som fortlöpt under tiden med myndighetens övriga ansvarsområden när det gäller folkhälsa. Det är så stort, deras uppdrag, säger Victoria.

Prins Daniels ärliga ord om Anders Tegnell inför alla – hyllningen

Under programmet får tv-tittarna bland annat följa med när Victoria och Daniel deltar i ett möte med myndighetens företrädare. Då rycker plötsligt prins Daniel in i samtalet – och passar på att hylla statsepidemiolog Anders Tegnell.

Foto: SVT

Efter mängder av pressträffar, där Tegnell förklarade pedagogiskt med hjälp av kurvor och diagram och svarade tålmodigt och under lång tid på journalisters frågor, hyllas han nu av prinsen.

STOCKHOLM 20211007 Anders Tegnell, statsepidemiolog, Folkhälsomyndigheten vid en av alla presskonferenser genom åren. Foto: Duygu Getiren

– Och sen Anders här, att ha tålamodet att upprepa ungefär samma sak varje dag i ett år. Det är ganska unheard of (ungefär saknar motstycke, reds. anm.), säger prins Daniel under mötet och riktar sig mot Tegnell.

Foto: SVT

Anders Tegnell ser nöjd ut när han får höra om berömmet. Statsepidemiologen ler och tittar kanske lite generat (?) mot kronprinsessparet. Övriga personer i rummet tittar också mot Tegnell och ser nöjda ut.

Foto: SVT

Kronprinsessan Victoria passar i programmet också på att påminna tv-tittarna om att vi fortfarande befinner oss i en pandemi.

– Man ska komma ihåg att vi fortfarande är i en pandemi, även om förutsättningarna kanske ser bättre ut nu med tanke på att stora delar av befolkningen ändå är vaccinerad, många har varit sjuka och så vidare och att vi har ett annat förhållningssätt till saker och ting, säger kronprinsessan Victoria.

Samtidigt uppmanar hon också folk att försöka njuta av tillvaron.

– Men att inte glömma bort det i det här. Det är ett nytt virus som vi inte vet hur det beter sig heller. Så att, med försiktighet njut av livet.

”Året med kungafamiljen” sänds i SVT1 på tisdag 21 december klockan 20.00.

Vad tänker du om detta? Skriv gärna en kommentar.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);