Här strålar gravida prinsessan Madeleine i kyrkan

Prinsessan Madeleine bor tillsammans med sin familj i London. 

Men det händer att hon då och då återvänder till Sverige – antingen för bemärkelsedagar inom familjen eller officiella uppdrag. Som under tisdagen – då deltog Madeleine nämligen vid riksmötets högtitliga öppnande i kyrkan och riksdagen. 

Och den gravida prinsessan strålade som vanligt! 

© Pontus Lundahl/TT

Prinsessan Madeleine anlände till Storkyrkan för den traditionsenliga gudstjänsten i samband med Riksmötets öppnande. Här i sällskap med storebror, prins Carl Philip. Kanske diskuterade de båda föräldraråd inför vad som komma skall? Madeleine och herr Chris O’Neill väntar som bekant sitt tredje barn i mars nästa år.

© Kungahuset.se

Leonore har fyllt tre år, och lille prins Nicolas fyllde två år i somras. 

© Kungahuset.se

I mars väntas ett syskon anlända till världen. 

© Kungahuset.se

Det betyder att kungahuset får en ny familjemedlem om ungefär ett halvår. Här kliver Madeleine in i Storkyrkan med kronprinsessan Victoria, prins Daniel och prins Carl Philip under tisdagen. 

– Chris och jag är överlyckliga över att meddela att jag väntar barn. Vi ser fram emot att fyra blir fem, har prinsessan Madeleine tidigare hälsat via Facebook.

Senare fortsatte Riksmötets öppnande i riksdagen, där kungen läste upp sitt tal, där han bland annat sade: 

”Vår tids utmaningar är betydande. Om detta råder ingen tvekan. Men det kan vara värt att påminna om att historien ger skäl till viss optimism: Fred har skipats. Epidemier har botats. Välståndet har växt. Mänskliga rättigheter har stärkts. Och i takt med att utvecklingen går framåt närmar vi oss också lösningar på flera av vår tids avgörande frågor. Inte minst på miljöns område. Frågan är inte längre om vi kan få en mer hållbar utveckling. Utan hur vi ska gå fram. Hur snabbt, med vilken teknik och till vilken kostnad. Mot den bakgrunden finns det all anledning att se framtiden an med tillförsikt!”, sade kungen i sitt tal vid riksmötets öppnande. 

© Pontus Lundahl/TT

Dela gärna om du också tycker det är härligt med familjelycka och önskar Madeleine all lycka till framöver! 

Vill du ha fler artiklar om kungafamiljen i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.