Här utmanar Estelle pappa Daniel: ”Nu är det din tur”

Prins Daniel kämpar för att öka medvetenheten om barn och ungas hälsa. I egna projektet Generation Pep försöker prinsen bland annat få skolorna att se till att barnen får röra på sig mer.

I en ny video bygger Daniel och prinsessan Estelle en egen hinderbana i skogen – för att enkelt visa hur det går att skapa rörelseglädje i vardagen. Bakom kameran står mamma kronprinsessan Victoria.

– Visste ni att alla barn bör röra på sig minst 60 minuter varje dag? Det är inte alltid så lätt att få till det. Men ett bra sätt är att gå ut med sina barn. Då blir det ofta mer med automatik att barnen börjar röra på sig, säger prins Daniel i Facebookvideon och fortsätter:

– Eller så kan man göra som Estelle och jag har gjort här. Vi har gjort en liten hinderbana av nästan bara naturliga saker.

Sen gör prinsessan Estelle entré – och utmanar pappa Daniel.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Prinsessan visar hur hinderbanan fungerar genom att springa och hoppa mellan pinnarna.

– Nu är det din tur, säger Estelle och pekar på Daniel.

Foto: Kronprinsessan Victoria/Gen Pep Facebook

Sen är utmaningen i full gång! Titta på klippet här nedanför.

Prins Daniel och Prinsessan Estelle visar hur man kan skapa rö…

Här visar Prins Daniel och Prinsessan Estelle hur man kan bygga en egen hinderbana med det man har till hands – ett enkelt och bra sätt att skapa rörelseglädje i vardagen! Kronprinsessparet startade i juli 2016 organisationen Generation Pep som verkar för att alla barn och ungas rätt till ett hälsosamt liv. Ett av Generation Peps huvudbudskap är rekommendationen om att alla barn och unga ska röra sig minst 60 minuter om dagen – en nivå som få av Sveriges unga når upp till i dag.Det ligger mycket i talesättet “barn gör som du gör och inte som du säger” – det finns ett tydligt samband mellan hur mycket föräldrarna rör på sig och hur mycket deras barn gör det. För att uppmärksamma rekommendationen om 60 minuters rörelse och också uppmana föräldrar att röra sig tillsammans med sina barn har Generation Pep startat initiativet Tillsammans där vi visar på enkla sätt att aktivera sig med sina barn. Först ut är Prins Daniel och Prinsessan Estelle. Om du har en bra aktivitet som man kan göra tillsammans med dina barn får du gärna skicka in en egen film till info@genpep.se eller tagga din film med #generationpep och #tillsammans. Foto: Kronprinsessan Victoria

Posted by Generation Pep on Thursday, September 28, 2017

 Dela gärna vidare för att sprida Daniels viktiga budskap om att fler barn och ungdomar ska få möjlighet att röra på sig!