Härligt! Prinsessan Sofia öppnar toppmoderna sjukhuset – med 2000 nya vårdplatser

Här inviger Prinsessan Sofia Nya Södertälje sjukhus.

Det nya sjukhuset är ett av landets modernaste och har 2000 nya vårdplatser.

– Jag hoppas att de här moderna lokalerna ska ge alla er som arbetar här ännu bättre förutsättningar att utföra er viktiga uppgift – att ge trygg och tillgänglig akutsjukvård till en växande befolkning, sa prinsessan.

Den 9 mars så invigdes Nya Södertälje sjukhus av Prinsessan Sofia. Sjukhuset har byggts om och en helt ny del byggts till, på hela 22 000 kvadratmeter.

Sjukhuset är ett av landets modernaste och Prinsessan Sofia fick se den nya akutmottagningen, röntgenavdelningen, operationssalarna och förlossningsavdelningen.

Prinsessan Sofia höll ett invigningstal där hon lyfte fram den positiva utvecklingen i svensk sjukvård, med nya digitala verktyg och duktig personal.

– Anledningen till att vi är här i dag, invigningen av Nya Södertälje sjukhus, är också del av en positiv utveckling. Stockholmsregionen växer snabbt. Vi som bor här blir fler och vi blir äldre. Vi har också tillgång till mer information än förr, och till nya digitala verktyg. Den utvecklingen måste sjukvården kunna möta och där är den här storsatsningen en viktig pusselbit, sa prinsessan. 

sofia.puff
© Foto: Fredrik Sandberg / TT

– Jag hoppas att de här moderna lokalerna ska ge alla er som arbetar här ännu bättre förutsättningar att utföra er viktiga uppgift – att ge trygg och tillgänglig akutsjukvård till en växande befolkning.

Nya Södertälje får 120 nya enkelrum och en utrymmesmässig kapacitet för 2 000 nya vårdtillfällen (besök i slutenvården) och 7 500 fler akuta besök.

Härligt att svenska sjukvården byggs ut och blir allt mer modern. Dela gärna Prinsessans hyllning till svenska sjukvården med dina vänner! 

Vill du ha fler artiklar om kungafamiljen i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.