FOTO: Instagram/TT Nyhetsbyrån

Hemligheten avslöjad: Därför döptes lillprinsen till Archie!

Den 6 maj klockan 15.40 föddes prins Harry och Meghan Markles son. Vad han skulle döpas till var en stor snackis. Brittisk press hade spekulerat i namn som Arthur, Edward, James, Oliver och Henry.

Valet föll något oväntat på Archie.

Nu avslöjar tidningen The Sun, som pratat med vänner till Meghan, teorin bakom namnvalet.

 

Nu har det bara gått några dagar sedan prins Harry och Meghan Markle blev föräldrar till sonen Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Lyckan var total när paret mötte pressen för första gången.

– Det var den mest fantastiska upplevelsen jag någonsin har varit med om. Jag är så stolt över min fru och vi är båda så lyckliga och tacksamma över all kärlek vi fått, sa pappa prins Harry vid pressträffen, uppger bland andra Sky News.

Vännen avslöjar: Därför föll valet på Archie

När de brittiska tidningarna spekulerade i vad sonen skulle heta nämndes namn som Edward, Arthur, James och Henry.

Därför blev många mycket överraskande när det stod klart att sonen kommer att heta Archie.

Nu skriver The Sun att anledningen till att det blev just Archie har att göra med… en katt! Tidningen ska ha talat med en nära vän till hertiginnan av Sussex som bekräftar att Meghans mamma Doria en gång i tiden adopterade en katt som hette just Archie.

– Doria räddade Archie och han blev en viktig del av familjen. Meghan älskade att leka med honom och hon pratade alltid om honom med sina vänner.

Vi var många som blev överraskade av namnvalet – men det är ju väldigt fint! Dela gärna artikeln för att gratulera prins Harry och Meghan till tillökningen i familjen.