Höstmys: Här får Estelle lära sig mer om vår svenska natur – tillsammans med mamma Victoria

Mamma kronprinsessan har ett stort intresse för djur och natur.

Nu får även prinsessan Estelle veta mer om vår miljö – på fredagen besökte hon nämligen Askölaboratoriet i Trosa med Victoria.

Då fick de bland annat veta mer om Östersjön när ”Tant Tång” tog emot kungligheterna…

Foto: Mikael Fritzon/TT

Askölaboratoriet tillhör Stockholms universitets Östersjöcentrum och är en fältstation som har marin verksamhet hela året. I fredags var det prinsessan Estelles tur att besöka laboratoriet för att ta en närmare titt på hur det är ställt med Östersjön.

Tillsammans med Tina Elfwing, föreståndare för Östersjöcentrum, åkte Victoria och Estelle båt till Askö där det bland annat blev en rundvandring.

Kronprinsessan och Prinsessan Estelle togs emot av Tina Elfwing, föreståndare Östersjöcentrum, i Uttervik och därefter åkte de båt till Askö.

Estelle fick bland annat titta närmare på blåstång som hämtats från Östersjön. Här får hon veta mer under överseende av Victoria och Lena ”Tant Tång” Kautsky som är senior advisor på Askölaboratoriet

Foto: kungahuset.se

”Kronprinsessan och Prinsessan Estelle fick även se växter och djur från Östersjön samt träffa forskare vid laboratoriet”, skriver Hovet på sin hemsida.

Dessutom fick Victoria dra en så kallad landvad i vattnet – det vill säga ett nät med flöten och sänken som sedan dras iland. Sen gör forskarna analyser på växter och djur som landvaden fiskar upp.

Foto: kungahuset.se

Dela gärna vidare om du också tycker det är bra att Estelle får veta mer om vår svenska natur!

Vill du ha fler artiklar om kungafamiljen i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.