Hovet bekräftar: Chris O’Neills beslut – för årskrönikan i SVT och TV4

Nu är det dags för traditionsenliga dokumentärerna om Kungafamiljens år i både SVT och TV4 under kommande dagarna.

Men en person som saknas i båda programmen är Chris O’Neill.

Nu berättar hovet om hans beslut.

2019 är snart över och det är dags att se tillbaka på ett år med viktiga händelser och åtaganden för den svenska kungafamiljen.

För SVT är det tradtionsenliga årskrönikan ”Året med kungafamiljen 2019” och i TV4 följer Jesper Börjesson med kungafamiljen i dokumentären ”Kungahuset 2019.

BORGHOLM 2019-07-14 Prinsessan Madeleine och Christopher O'Neill under firandet av Victoriadagen på Borgholms idrottsplats på söndagen. Foto: Mikael Fritzon / TT
BORGHOLM 2019-07-14 Prinsessan Madeleine och Christopher O’Neill under firandet av Victoriadagen på Borgholms idrottsplats på söndagen. Foto: Mikael Fritzon / TT

Alla i kungafamiljen är med i dokumentären vid ett eller flera tillfällen.

Chris beslut inför årskrönikan

Men en som lyser med sin frånvaro är Chris O’Neill.

Trots att han är gift med prinsessan Madeleine och därför har en anledning att vara med, har istället tagit ett annat beslut.

”TV4 och SVT:s årsprogram lyfter ett urval och Kungafamiljens officiella åtaganden under året”, skriver Ulrika Näsholm, informationssekreterare vid Hovet till Hänt, och fortsätter:

”I samband med bröllopet med Prinsessan Madeleine tackade Christopher O´Neill nej till kunglig titel och är privatperson”.

Vad tycker ni om detta? Borde Chris ändå stå vid sin frus sida? Lämna en kommentar på vår Facebooksida.