Hovet bekräftar: Prins Daniel tar över efter prinsessan Sofia

De stora förändringarna i kungahuset har inte bara gjort att våra älskade kungligheter fått genomgå en hel del förändringar i det offentliga, men också för de som privatpersoner.

Nu meddelar hovet att Prins Daniel kommer genomgå en speciell förändring – för prinsessan Sofias skull.

Prins Carl-Philip och Sofias, samt prinsessan Madeleines och Chris O´Neills barn tillhör inte längre kungahuset, det meddelade hovet förra veckan.

Istället kommer de att få möjlighet till ett friare liv som privatpersoner med möjlighet till egen anställning eller företag.

De kommer att behålla sina titlar som prinsar och prinsessor, men titlarna kommer inte likt tidigare att föras vidare till deras framtida barn eller partners.

Förändringarna i det svenska kungahuset kanske kom som en överraskning för svenska folket, men när hovet meddelade beskedet berättade de att beslutet hade fattats efter flera år av diskussion inom kungafamiljen.

Prins Daniel tar över efter prinsessan Sofias förändringar i kungahuset

Men nu när kronprinsessan Victoria och hennes prins Daniel får ta allt större uppdrag och mer plats, innebär det också att andra medlemmar i familjen får ge plats.

Den 27 november ska nämligen prins Daniel  gå på Visa Vägen-galan i Stockholm. Ett uppdrag som tidigare har tillhört prinsessan Sofia. Tvår år i rad har Carl Philips hustru delat ut pris till Årets Eldsjäl under galan men nu lämnar hon alltså över stafettpinnen till svågern, det skriver Svensk dam.

Prins Daniel får alltså ställa sig mer i centrum medan Prinsessan Sofia får backa.

Vad tycker ni om  fördelningen efter förändringarna i kungahuset? Lämna en kommentar på vår Facebooksida.