Hovets besked: Prins Harry och Meghan lämnar England – backar från kungliga uppdrag

Prins Harry och gick på onsdagen ut med att de backar från sina kungliga uppdrag.

”Efter många månaders reflektioner och diskussioner har vi valt att gradvis övergå till att börja skapa oss nya roller”, skriver de bland annat.

Under onsdagskvällen kom pressmeddelandet från hovet om parets planer. Men redan i slutet av oktober kom beskedet att Prins Harry och Meghan Markle tar en paus från alla offentliga uppdrag, skriver Hänt. Först häromdagen gjorde de sitt första officiella uppdrag på nästan två månader.

Men nu har paret bestämt sig för att backa från sina kungliga uppdrag. De ska också spendera mer tid i Nordamerika.

”Ekonomiskt oberoende”

”Vi avser att kliva åt sidan som ”seniora” medlemmar av den kungliga familjen och framgent arbeta för att bli ekonomiskt oberoende, vi kommer fortsatt att stödja Hennes majestät, drottningen”, står det i skrivelsen.

I ett inägg på Instagram berättar de även om beslutet.

”Efter många månaders reflektioner och diskussioner har vi valt att gradvis övergå till att börja skapa oss nya roller inom institutionen. Vi har valt att backa som högre tjänstemän i den kungliga familjen. Vi vill jobba för att bli mer finansiellt självständiga, men vi kommer ändå alltid stödja drottningen till fullo. ”, skriver de på Instagram.

Hertigen och hertiginnan av Sussex kommer från och med nu att pendla mellan Kanada och Storbritannien och hoppas enligt pressmeddelandet ”skapa en ny progressiv ny roll inom kungahuset”.

Vi säger stort lycka till, till Prins Harry och Meghan! Vad tycker du om beslutet? Lämna gärna en kommentar!