Hovets besked: Så firar kungafamiljen jul

Julen närmar sig med stormsteg och även för vår kungafamilj är det en högtid när alla samlas och firas.

Nu berättar hovet om planerna för kungafamiljens julfirande.

För ett par dagar sedan publicerade Kungahuset kronprisessfamiljens fina julhälsning till svenska folket.

Det har blivit en riktig fin jultradition att kronprinsessan Victoria och prins Daniel delar med sig av julfirande tillsammans med sina två barn Estelle och Oscar.

Tidigare i veckan skickade kronprinsessfamiljen en julhälsning till svenska folket. Foto: Instagram

Tidigare år har vi sett dem baka pepparkakor, där Victoria skrek “Meeeer deg”, precis som den klassiska snutten när prinsessan Madeleine som liten skrek “Meeer kött”, när hon, Victoria och Carl Philip gjorde julkorv som barn.

Det är alltid lika fint att se vår älskade kungafamilj fira julen och hur de hittar på saker tillsammans med barnen.

I år blir firandet lite annorlunda.

Prinsessan Madeleine om firandet i Sverige

Prinsessan Madeleine är tillbaka i USA efter en visit i Sverige vid Nobel, men det är ännu inte bekräftat kring om hon och familjen firar jul hemma i Sverige.

Förra året, när flytten bar iväg till Miami, blev saknaden för stor och hon, Chris O’Neill och barnen Leonore, Adrienne och Nicolas åkte iväg till Sverige och stannade hela julhelgen. Då bodde de i en lägenhet i Hovstallet i Stockholm, där de också tidigare hade sin permanenta bostad. Drottningen fyllde ju också 75 år förra året, vilket sannerligen också avgjorde saken.

Gruppbild på kungafamiljen vid mottagning på Logården med anledning av kronprinsessan Victorias 40-årsdag fredagen den 14 juli 2017. Från vänster prinsessan Madeleine, herr Chris O’Neill, drottning Silvia, prins Daniel, prinesessan Estelle, prins Oscar, kronprinsessan Victoria, kung Carl XVI Gustaf , prinsessan Sofia, prins Alexander och prins Carl Philip Foto: Christine Olsson / TT

Men just kring detaljer kring kungafamiljens firande planeras i hemlighet.

– Av tradition firar Kungafamiljen julen privat och jag har därför ingen information att lämna, säger Johan Tegel, informationssekreterare vid Hovet till Newsner.

Några detaljer kring om prinsessan Madeleine kommer hem eller inte vill inte hovet ge svar på.

Det är också självklart förståeligt då de är precis som vilken familj som helst också just en familj. Vi önskar er en riktig god jul och ett gott nytt år!

Här kan du se den makalösa förvandling kronprinsessan Victoria gjort genom åren: