Hovets nya besked om Chris O’Neill efter bilderna i tv – här är fotot tittarna inte fick se

.

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill är hemma i Sverige. 

De firade kronprinsessan Victoria på Öland.

Samtidigt fick Chris ett nytt och kanske lite oväntat uppdrag…

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill var på plats på Öland för att fira kronprinsessan Victorias födelsedag.

Det Florida-baserade prinsessparet anlände vid lite olika tillfällen till Sverige i somras. Prinsessan Madeleine har redan hunnit njuta av den svenska sommaren under ett par veckor. Det var i början av juni som hon kom hem till Sverige – eftersom hon skulle lansera sin nyutkomna barnbok ”Stella och hemligheten”, vilket också är prinsessans författardebut.

Tidigare har det rapporterats om att Madeleine tillsammans med maken Chris O’Neill och barnen Leonore, 6, prins Nicholas, 4, och Adrienne, 1, kommer ha sin bas på de kungliga ägorna på Öland under juli månad.

– Prinsessan kommer att vara på Öland och passa på att träffa sin familj mycket. Hela kungafamiljen är på Solliden i princip hela juli månad. Det är ju en månad som prinsessan Madeleine verkligen ser fram emot eftersom hon bor utomlands andra delar av året, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen.

Njöt av sommarkvällen på Öland

Samtidigt innebär sommaren både ledigt och jobb för Chris, vilket Thorgren tidigare bekräftat.

– Chris O’Neill ska ha Sverige som bas för sitt arbete under juli. Det är ju ingen semestermånad i Europa och andra delar av världen, säger Margaretha Thorgren till Expressen.

Men på söndagskvällen kunde paret njuta av en fin sommardag tillsammans med resten av kungafamiljen, då kronprinsessans 42-årsdag firades under traditionsenliga former i Borgholm på Öland.

Det hela avslutades med en stor konsert där bland andra Benjamin Ingrosso och Lina Hedlund stod på scenen och sjöng framför kungafamiljen och publiken. Det hela sändes senare under kvällen på SVT.

Foto: SVT

Chris egen bild – på Victoria, Daniel och Estelle

Men en helt ledig kväll tycks det ändå inte ha blivit för Chris. Han fick nämligen rycka in som hovfotograf!

Efter att konserten visats i tv lade hovet ut hans fotografi av prins Daniel, kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle på sina sociala medier.

Kronprinsessparet och Prinsessan Estelle fotograferade av herr Christopher O’Neill under färden till Borgholms idrottsplats.Foto: Christopher O’Neill

Posted by Kungahuset on Sunday, 14 July 2019

De skriver själva att bilden är fotad av ”Herr Christopher O’Neill”, medan de andra två bilderna i bildspelet är fotade av andra fotografer.

Det ser ut som om kronprinsessfamiljen, förutom prins Oscar som inte heller var med på konserten, är ute och åker häst och vagn (kanske på väg till just Victoriakonserten?) och tittar in i kameran med varsitt leende. Bildspelet har i skrivande stund fått över 10 000 gilla-markeringar på hovets officiella Facebook-sida.

”Tack för att ni delar med er av fina bilder. De är fyllda av kärlek och glädje. Varma gratulationer till vår fantastiska kronprinsessa”, skriver en följare i kommentarsfältet.

View this post on Instagram

Under kvällen åkte Kungafamiljen hästanspänd kortege till Borgholms idrottsplats för att närvara vid ”Victoriakonserten” med anledning av Kronprinsessans födelsedag. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ I samband med konserten samlades medel in till Radiohjälpens Kronprinsessan Victorias fond. Läs mer på @radiohjalpen ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Kronprinsessan delade också ut ”Victoriapriset” till skidskytten Hanna Öberg. Priset utdelas årligen till en eller flera idrottare som utfört extra meriterande bedrifter under året. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Musik framfördes av Benjamin Ingrosso, Arja Saijonmaa, Rickard Söderberg, Lina Hedlund, Kaliffa, Saga Hedlund Stenmarck och Isaac & The Soul Company. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ”Victoriakonserten” kan i efterhand ses på @SVT Play. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ? (1): Herr Christopher O’Neill ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ? (2-3): Pelle T Nilsson och Mattias Hellström/SPA

A post shared by Kungahuset (@kungahuset) on

Tidigare under dagen hade kronprinsessan firats inne på Sollidens slott där pappa kungen tog ton och ledde hurraropen.

Dela gärna vidare om du också vill gratulera kronprinsessan Victoria på födelsedagen!