Hovets nya besked om drottning Sonja – efter plötsliga sjukdomsfallet

I veckan blev det känt att norska drottning Sonja är sjuk.

Nu ger hovet nya tråkiga besked.

 

Det var i tisdags som norska hovet meddelade att drottning Sonja blivit sjuk, och som en följd tvingas ställa in ett planerat uppdrag.

Tanken var att den konstintresserade drottning Sonja skulle vara med vid öppningen av en utställning i Galleri Bi-Z i Kristiansand på tisdagskvällen. Galleriets medlemmar skulle inte bara få besök av drottningen – Sonja skulle även visa upp sina egna konstverk.

– Drottningen har drabbats av en infektion i övre luftvägarna, sa kommunikationschefen Sven Gjeruldsen, till Nettavisen, angående varför hon plötsligt tvingades ställa in.

Nu har hovet ett nytt besked om drottningen i vårt grannland.

På torsdagen var det tänkt att Sonja skulle träffa representanter för den norska operan och baletten. Hon skulle närvara under den officiella invigningen av ”The Dream of Norway”.

FOTO: TT

Hovets nya besked om drottning Sonja

Men det blir inte av.

– På grund av infektionen i de övre luftvägarna måste H.M. drottningen avbryta sitt officiella program imorgon, torsdag den 10 oktober, säger assisterande kommunikationschefen vid hovet, Sven Gj. Gjeruldsen, till Newsner.

Det är inte det första sjukdomsbesked från hovet den senaste tiden. I somras tvingades drottning Sonja ställa in flera uppdrag, även då på grund av sjukdom. Nyligen bekräftade även hovet att Harald skadat sig.

Så otroligt tråkigt att drottningen måste ställa in ytterligare ett evenemang. Men nu är det viktigt för henne att fokusera på sin hälsa!

Nu skickar vi våra styrkekramar till Sonja i kommentarsfältet på Facebook, och håller tummarna för att hon är på benen snart!