Hovets nya besked – om prinsessan Madeleine

Sedan tidigare står det klart att prinsessan Madeleine kommer till Sverige i sommar.

Nu kommer Hovet med ett nytt besked kring hennes planer.

Madeleine besöker flera platser i samband med hennes nya boksläpp, bland annat bokmässan i Göteborg.

Prinsessan Madeleine har en fartfylld sommar framför sig. Sedan flyttlasset gick till Florida i fjol har hon varit allt mindre i Sverige, mycket på grund av det långa avståndet.

Släpper barnbok

Men till sommaren kommer svenska folket kunna få se betydligt mer av prinsessan. Den 4 juni släpper hon sin barnbok ”Stella och hemligheten”, som handlar om integritet, självkänsla och förtroenden.

Prinsessan Madeleine och Christopher O’Neill på vid firandet av Victoriadagen på Borgholms IP. Foto: Mikael Fritzon / TT

Prinsessan Madeleine har jobbat på boken tillsammans med Karini Gustafson-Teixeira och Marie Oskarsson. Den förstnämnda är tillsammans med Madeleine en av initiativtagarna till World Childhood Foundations #EyesWideOpen-kampanj.

Målet med kampanjen är att öka medvetenheten om de många barn som varje år blir offer för trafficking och sexuell exploatering.

Nya beskedet om prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine vill med boken, som riktar sig till barn i lågstadieåldern, ge barn styrka att stå upp för sig själva och ge dem kunskapen att det är viktigt att säga ifrån om någonting inte riktigt känns rätt.

Samma dag som boken släpps kommer hon vara på plats på Junibacken i Stockholm för att delta i ett panelsamtal.

Kommer till bokmässan

Men nu kommer nya besked om Madeleines sommar i Sverige.

Förutom panelsamtal och diverse andra åtaganden kommer hon dyka upp på Bokmässan i Göteborg
– Prinsessan Madeleines engagemang i dessa frågor har stor betydelse och på Bokmässan har hon möjlighet att möta många läsare. Med sitt starka engagemang i barns rättigheter och med sitt arbete inom World Childhood Foundation”, gör hon verklig skillnad. Vi hälsar henne varmt välkommen till Bokmässan, säger Oskar Ekström, programchef på Bokmässan, i ett pressmeddelande.

Dela artiklen för att önska prinsessan Madeleine lycka till med sitt boksläpp!