Hovets nya uppgifter: Så firar drottning Silvia sin födelsedag

Snart är det dags för drottning Silvia att blåsa ut 76 födelsedagsljus på den kungliga tårtan.

För Svensk Dam avslöjar nu Hovet hur födelsedagsfirandet blir i år.

Det lackar inte bara mot jul, utan även mot vår svenska drottning Silvias födelsedag. Dagen innan julafton, den 23 december, fyller hon 76.

Så innan det firas jul på slottet firas födelsedagen och enligt Hovets kalender ska kungaparet bänka sig på Drottningholms slottsteater. Det skriver Svensk Dam.

Foto: Anna-Lena Ahlström, Kungl. Hovstaterna /
STOCKHOLM 20170513 Drottning Silvia inviger demensboendet SilviaBo på Drottningholm tillsammans med kung Carl Gustaf. Foto Maja Suslin / TT

På Drottningholms slottsteater har de närvarat vid i flera år. Både kungen och drottningen värnar om traditioner och stämningsfulla konserter. Den 23:e december får kungaparet en privat konsert, som inte går att boka för allmänheten. De ska då se Jul med Gustav III.

Kungafamiljen på Sollidens slott 2017. Foto: Jonas Ekströmer/Kungahuset.se

Efter konserten fortsätter firandet med den traditionsenliga familjemiddagen på Drottningholms slott, enligt Svensk Dam. Alla barn och barnbarn kommer att närvara.

Just nu är kungaparet på statsbesök i Indien och nästa vecka väntar årets kungliga fest – Nobelbanketten i Blå Hallen och kungens middag för alla pristagare.

Men snart kan drottningen, som är vackrare än någonsin, njuta av all uppvaktning när hon blåser ut 76 födelsedagsljus på den kungliga tårtan. Dela gärna inlägget om du också vill hylla drottning Silvia!