I 30 år har drottning Elizabeth burit samma nagellack – vet du hemligheten bakom?

Det svenska kungahuset är mycket populärt både i Sverige och utomlands. Men på de brittiska öarna finns en drottning som nog faktiskt är ännu mer känd.

Drottning Elizabeth kröntes i Westminster Abbey i London 2 juni 1953 efter att hon övertog titeln när hennes pappa gick bort. I år har hon alltså suttit på tronen i ofattbara 64 års tid. 

Den långa tiden vid tronen är förstås en av anledningarna till att drottningen är omåttligt omtyckt.

Men en sak som också bidrar är drottningens fina sinne för stil och klass, och den 91-åriga regentens modeintresse.

Det finns faktiskt en detalj kring drottningens stil som många inte känner till, men som har varit densamma i nästan 30 års tid.

Klädmässigt har den brittiska drottningen alltid varit noga med sin stil, och burit alltifrån formsittande klänningar till snygga jackor och mer färgglada plagg.

På senare tid har hon ofta synts i kjol tajmad med en perfekt matchande cardigan, eller en fin klänning. Då har vi ännu inte talat om hennes hattar, som är i en klass för sig och också ett karakteristiskt drag.

© Wikimedia Commons

Drottningen har helt enkelt sin egen stil och klär ofta i ljusa färger. Och om hon gärna testar nytt ibland finns det några rutiner som hon aldrig ändrar.

Drottningen syns till exempel nästan aldrig utan sina pärlörhängen och sedan finns det en annan detalj hon inte heller ändrar på: sitt nagellack! 

Sedan 1989 har drottningen burit exakt samma slags nagellack – Essie’s Ballet Slippers.

Färgen, som är en fantastisk ljusrosa skuggning, är faktiskt den enda som drottningen bär på sina naglar. Bäst av allt: Nagellacket kostar inte mer än en hundralapp och är något som även du och jag kan ha råd med.

© Wikimedia Commons

Essie berättar på sin hemsida att drottningens frisör skickade ett brev till företaget 1989 och bad om ännu en flaska av nagellacket, eftersom det var ”det enda nagellacket hennes majestät kunde tänka sig”.

Anledningen var att drottningen ville ha en färg som gjorde att hennes naglar inte stack ut för mycket men ändå var målade.

© Wikimedia Commons

Enligt Insider skär sig aldrig den ljusa färgen med någon av drottningens andra ljusa outfits – och färgen är tillräckligt ljus för att inte synas under drottningens vita handskar.

Den ljusa färgen är också populär bland många modebloggare och konstigt vore väl annars – den är extremt vacker, och godkänd av självaste drottning Elizabeth.

Kungahus är ju annars kända för ett liv i flärd och lyx, men att drottning Elizabeth bär ett nagellack som inte kostar mer än någon hundralapp är verkligen värt att uppmärksammas.

Dela gärna om du också har stor respekt för drottning Elizabeth!