Drottning Silvia tvingades åka in till sjukhus – drabbats av flera frakturer

Drottning Silvia fick föras till Danderyds sjukhus under måndagsmorgonen. Detta efter en fall-olycka i hemmet som orsakade flera frakturer, det bekräftar Hovet i ett pressmeddelande.

”H.M. Drottningen har skadat höger handled i samband med ett fall i hemmet på Drottningholms slott”, skrev Hovet i ett pressmeddelande på Kungahusets hemsida under måndagsförmiddagen.

Föll hemma på Drottningholm

Olyckan inträffade tidigt under måndagsmorgonen. Drottning Silvia, 77, föll i sitt hem på Drottningholms Slott, och fick föras till Danderyds sjukhus.

– Hon tog emot med höger hand och skadade handleden. Därefter åkte drottningen med ambulans till Danderyds sjukhus, för att röntga och undersöka handen, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Aftonbladet.

drottning silvia
Foto: Victor Ericsson/Kungl. Hovstaterna

Drottningen har gipsat högerhanden

Efter att ha undersökts av läkare kunde man konstatera att drottningen fått flera frakturer i höger handled.

– Drottningens högra hand är nu gipsad, säger Johan Tegel, informationssekreterare vid hovet till Expressen.

Enligt hovet behövde inte drottningen stanna länge på sjukhuset. Efter att ha fått skadorna bekräftade och gipsats fick hon återvända hem till Drottningholms slott.

– Drottningen mår under omständigheterna bra, säger Johan Tegel, informationssekreterare vid hovet till Expressen. Vilket senare bekräftades av informationschef Margareta Thorgren, som till Aftonbladet påpekar att det är otur att drottningen är högerhänt.

Tidigare skadad i skidolycka

Drottning Silvia har tidigare skadat sin högra axel i en skidolycka när kungaparet befann sig i Schweiz, 2015.

Olyckan skedde när drottningen och kungen åkte slalom en eftermiddag när sikten var dålig på grund av dimma. Efter att drottningen föll fick hon föras till sjukhus, där läkarna konstaterade att hon hade en fraktur i höger axel.

– Det var lite dimmigt för tillfället och hon ramlade i en skidpist. Hon ramlade så illa att hon slog i axeln. Senare på sjukhus kunde läkarna konstatera att det var en fraktur i höger axel, sa Margareta Thorgren till Aftonbladet då.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Efter måndagens fall i hemmet är Drottning Silvia tillbaka i hemmet på Drottningholm med gipsad högerhand.

Nu skickar vi våra styrkekramar och hoppas att drottningen ska krya på sig snabbt. Dela gärna med dig av dina hälsningar i kommentarsfältet på Facebook.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required