Kommunens besked – granskar Estelles Ullevibesök: ”Finns inget tillstånd”

7-åriga prinsessan Estelle tog med sig mamma och pappa för att se favoritbandet Metallica på Ullevi.

Nu väljer Göteborgs kommun att granska händelsen, rapporterar Aftonbladet.

Anledningen: Konserten hade 13-årsgräns och ljudnivån kan ha varit för hög för att prinsessan skulle få vistas i lokalerna.

 

Estelle är en riktig rockprinsessa. Så pass att hon tog med sig Victoria och Daniel för att se favoritbandet Metallica på Ullevi i tisdags.

– Hon tycker att den här musikgruppen är bra. Därför är de där. Hon har även tidigare visat intresse för just Metallica, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen.

Under kvällen slogs det publikrekord. Totalt 64 050 personer var på plats. Men frågan är om Estelle ens skulle ha fått vara där.

Det finns nämligen inget specialtillstånd för Ullevis loger som gör att det är tillåtet för barn under 13 att vistas där i samband med konserter, rapporterar Aftonbladet.

GÖTEBORG 20190709 Prins Daniel, prinsessan Estelle och kronprinsessan Victoria anländer till Metallicas konsert på Ullevi.
GÖTEBORG 20190709
Prins Daniel, prinsessan Estelle och kronprinsessan Victoria anländer till Metallicas konsert på Ullevi.
Foto: Jonas Lindstedt / TT

Med anledning av det har Göteborgs miljöförvaltning valt att granska prinsessans besök. Enligt Aftonbladet har de krävt information från eventbolaget Got Event.

– Vi kan inte idag säga om ljudet varit för högt eller tillräckligt lågt. Vi har begärt in information från Got Event om vilka aktuella utrymmen som använts så att vi kan bedöma ljudet där. Vi kommer att kräva att de återkommer till oss och utifrån de uppgifterna så gör vi bedömningen om det är okej eller inte, säger Yusra Moshtat, miljöinspektör på Göteborgs stad, till tidningen.

Hon berättar att hon mätt ljudvolymen i publiken och kommer nu även att inspektera det rum där Estelle tillbringade kvällen med sin familj.

– Vi kommer att titta på rummet i morgon, jag och min kollega och göra en bedömning. Utifrån de svaren kan vi säga om ljudnivån håller eller inte.

Kommunen: Det finns inget tillstånd

Arrangören Live Nation menar samtidigt att det rör sig om en ”kontrollerad miljö där ljudnivån understiger rekommendationen”, skriver Aftonbladet.

– Vi riktar oss inte mot arrangören utan anser att arenabolaget Got Event är ansvariga. Men då är frågan hur de vet det här, har de gjort en mätning? Hur har de gjort den? Det finns inget tillstånd från vår sida angående de här rummen, vi ger inte tillstånd på det sättet, säger Yusra Moshtat.

Vad tycker du om det här? Dela för att säga din åsikt.