Kronprinsessan Victoria bryter tystnaden – egna orden om pappa kungens förändring

Sedan Kungen tog beslutet om att prins Carl-Philip och prinsessan Madeleine barn inte längre kommer vara en del av svenska kungahuset, har det varit tyst från kronprinsessan Victorias håll.

Nu berättar kronprinsessan i en ny intervju om känslorna efter pappa kungens familjebeslut.

Det kom som en chock för många när kungen meddelade för en tid sedan att det svenska kungahuset kommer att minska.

Prins Carl-Philip och Prinsessan Madeleines barn kommer inte längre tillhöra svenska kungahuset, utan kommer istället få möjlighet att leva ett friare liv genom till exempel få en egen anställning i framtiden.

Istället kommer mer press och uppdrag att läggas på kronprinsessan Victoria och hennes prins Daniel.

Detta innebär också att de små prinsarna och prinsessorna kommer ha personliga titlar, det vill säga deras prins och prinsesstitlar kommer inte att kunna föras vidare till deras framtida barn eller partners.

Nu berättar kronprinsessan Victoria själv för första gången om känslorna efter pappa kungens beslut. Foto: TT

Kungliga barnen om beslutet: ”Större möjlighet i framtiden”

En kort tid efter kungens beslut, uttalade sig prins Carl-Philip och prinsessan Madeleine om förändringarna,

– Den här förändringen har planerats under lång tid. Chris och jag tycker det är bra att våra barn nu får en större möjlighet att i framtiden forma sina egna liv som privatpersoner”, skrev prinsessan Madeleine på sin Facebook-sida.

”Vi ser detta som positivt då Alexander och Gabriel kommer att ha friare valmöjligheter i livet”, skrev prins Carl-Philip och Sofia i ett inlägg på sin Instagram.

Men det har varit tyst från ett speciellt håll.

Kronprinsessan själv har varit tyst om förändringen – fram tills nu.

Kronprinsessan Victorias egna ord om förändringen i familjen

I en intervju med Svensk dam berättar kronprinsessan om känslorna.

Och den nya pressen verkar inte störa kronprinsessan.

– Det hör väl till det hela. Det är inte så konstigt egentligen, säger hon till tidningen.

View this post on Instagram

🇯🇵 I dag närvarade Kungen och Kronprinsessan när den 126:e Kejsaren av Japan officiellt tillträdde Krysantemumtronen. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Det nya Kejsarparet, Kejsar Naruhito och Kejsarinnan Masako, har efterträtt Kejsar Akihito och Kejsarinnan Michiko, som i maj abdikerade av hälsoskäl. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Kejsar Naruhitos tronbestigningsceremonier består av en rad olika ceremonier som hålls under året. Vissa av dessa är statsceremonier och andra av mer religiös art. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Dagens ceremoni, kallad ”Sokuirei-Seiden-no-Gi”, var en statsceremoni under vilken Kejsaren officiellt tillkännagav för utländska och inhemska gäster att han bestigit tronen. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Under kvällen närvarade Kungen och Kronprinsessan tillsammans med andra utländska gäster vid en hovbankett, ”Kyoen-no-Gi”, under Kejsarparets värdskap i det Kejserliga palatset. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Under dagens högtidliga tillställningar bar Kungen Japans högsta orden: Kejserliga Krysantemumorden i kedja. Kronprinsessan bar, i band över bröstet, storkorset av samma orden. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Tronskiftet har även inneburit att man gått in i en ny period i den japanska tideräkningen. Den nya perioden kallas "Reiwa”, vilket ungefär betyder harmoni. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📷: SPA (1 och 2), Hiromi Johansson/Sveriges ambassad i Tokyo (3) och Imperial Household Agency (4)

A post shared by Kungahuset (@kungahuset) on

På frågan om hon känner tillförsikt inför framtiden svarar kronprinsessan:

– Jamen det gör jag. Och jag är trygg också med det som jag har runt omkring mig.

Victoria avslöjar även att hon kommer att berätta mer om sina tankar i ett annat sammanhang.

– Jag tror att vi ska hitta ett annat tillfälle att prata om det här. Ta ett annat grepp om det helt enkelt, säger kronprinsessan Victoria till Svensk dam.

Detta kommer bli superbra tror vi Victoria! Det finns ingenting du inte klarar!

Så här har vår fantastiska Kronprinsessa Victoria sett ut genom åren: