Kronprinsessan Victoria hyllas för nya stilsuccén

Kronprinsessan Victoria är inte bara ett föredöme för det svenska kungahuset – hon är också ett riktigt modelejon.

För vem kan till exempel glömma när hon med den äran bar drottning Silvias 39 år gamla gula skrud, när hon drog alla blickar till sig och hyllades internationellt under en släktings bröllop eller när hon tidigare i somras strålade som den sol hon är på en lunch med Finlands presidentpar.

Nu har hon gjort det igen – och det är åter svensk design som står i fokus.

Det var under lördagen som kronprinsessan Victoria gästade Helsingfors som en del i Finlands hundraårsfirande.

Och visst kunde den uppmärksamme notera en intressant detalj med klädvalet: det var nämligen en favorit i repris som åkte fram.

Precis som när det danska kronprinsparet besökte Stockholm tidigare i somras strålade Victoria i en rosa blus med rosetter på ärmarna samt en blommig kjol.

Båda plaggen är en tribut till svensk design. Den rosa blusen är skapad av det svenska märket Daisy Grace, medan kjolen är ett av Camilla Thulins verk.

Det är inte heller första gången som kronprinsessan återanvänder gamla kläder och står upp mot slösandet. Tidigare i somras bar hon ju som bekant drottning Silvias 39 år gamla klänning på FN:s havskonferens.

”Det finns en hållbarhetstanke rakt igenom prinsessan”, sa Margareta Thorgren, informationschef vid hovet, då till Expressen.

 

Vad fint att Victoria engagerar sig i miljöfrågor och står upp mot slösandet!

Gilla och dela gärna vidare detta om du också tycker att vi har en fantastisk kronprinsessa!