Kronprinsessan Victoria i stor sorg – efter Ari Behns bortgång

Den norska prinsessan Märtha Louise exmake Ari Behn har avlidit endast 47 år gammal.
Nu skickar både kronprinsessparet och kungen sina kondoleanser.
”Vi kommer minnas Ari som den varma, hjärtliga och spirituella människa han var”, säger kronprinsessan Victoria och prins Daniel i ett uttalande.

Prinsessan Märtha Louise exmake Ari Behn är död. Familjen säger i ett uttalande via den norska nyhetsbyrån NTB att han tog sitt eget liv på juldagen.

Ari Behn död

Ari Behn var författare och konstnär.

Han föddes i Danmark och gifte sig med prinsessan Märtha Louise 2002.
Tillsammans fick de döttrarna Maud Angelica, Leah Isadora och Emma Tallulah.

Paret skiljde sig 2016.

Ari Behn blev 47 år. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Vid det kungliga slottet i Oslo har många lämnat sina kondoleanser i form av ljus och blommor. Och han sörjs inte minst av det norska kungahuset.

– Det är med stor sorg som drottningen och jag mottagit beskedet om Ari Behns bortgång. Ari var en viktig del av vår familj under många år och vi bär med oss varma, goda minnen av honom. Vi är tacksamma för att vi fick lära känna honom. Vi sörjer att våra barnbarn har mist sin kära pappa och skickar våra tankar till hans föräldrar och syskon, som nu har mist sin kära son och bror, säger kung Harald i ett uttalande via det norska hovet.

Sörjs av svenska kungahuset

Nu skickar även det svenska kungahuset sina kondoleanser till Norge.

– Vi har tagit emot beskedet om Ari Behns tragiska bortgång. Under många år kände vi honom som en del av den norska kungafamiljen, som står oss nära. Våra tankar går till hans närmaste, säger kung Carl XVI Gustaf i ett uttalande.

Foto: Jonas Ekströmer / TT

Även kronprinsessan Victoria och prins Daniel har uttalat sig.

– Det är med stor sorg vi mottagit beskedet om Ari Behns bortgång. Vi kommer minnas Ari som den varma, hjärtliga och spirituella människa han var. Det var en förmån att få lära känna Ari. Våra tankar går till hans döttrar och familj, säger kronprinsessparet i ett uttalande.

Ari Behn blev 47 år.

Vila i frid.