Kronprinsessan Victoria med nytt besked: Tar paus

Efter förändringarna i kungahuset.
Nu tar kronprinsessan Victoria en liten paus, rapporterar Svensk damtidning.

Det kom som en stor överraskning för de flesta när kung Carl XVI Gustaf meddelade att det svenska kungahuset blir mindre.

För ungefär en månad sedan kom nyheten att prins Carl Philips, 40, och prinsessan Madeleines, 37, barn inte längre tillhör det svenska kungahuset.

Då meddelade hovet också att Carl Philip och Madeleine skulle utföra färre officiella uppdrag för det svenska kungahuset. Som ett resultat av detta kommer deras storasyster, kronprinsessan Victoria, 42, att representera monarkin vid fler tillfällen än tidigare.

Förra veckan kommenterade kronprinsessan förändringarna i kungahuset och hon meddelade att hon var bekväm med beslutet.

På frågan om hon känner sig trygg inför framtiden svarar kronprinsessan:

KÖPENHAMN 20190918 På onsdagen besökte kronprinsessan Victoria och prins Daniel, tillsammans med kronprins Frederik och kronprinsessan Mary besökte House of Green som är ett showroom där gäster får möjlighet att se danska innovationslösningar för grön omställning och hållbarhet. Utställningarna utgår från fyra teman: cirkulär ekonomi, vatten, städer och energi. Foto: Jonas Ekströmer / TT

– Jamen det gör jag. Och jag är trygg också med det som jag har runt omkring mig, sa kronprinsessan till Svensk damtidning i förra veckan.

Nu meddelar kungahuset att kronprinsessan tar en paus.

Under den senaste månaden har kronprinsessan haft många fler uppdrag, och förra veckan var hon i Japan för att närvara vid ceremonin för trontillträdet av den nya kejsaren Naruhito i Japan.

Nu skriver Svensk dam att kronprinsessan tagit ett tidigt höstlov med sin man, prins Daniel, 46, och deras två barn, prinsessan Estelle, 7, och prins Oscar, 3.

– Syftet med det här lovet är ju att familjer ska ha möjlighet att vara tillsammans med sina barn och det gäller även för kronprinsessparet, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk damtidning.

Vi hoppas att den nya rollen för kronprinsessan inte har tagit för mycket och att kronprinsessan kommer vara bekväm med sina arbetsuppgifter i kungahuset även framöver.

Så underbart att ni tar lov tidigt, kronprinsessan Victoria! Vi hoppas att ers kungliga höghet och er familj verkligen njuter av lite egentid och att ni kommer tillbaka full av energi❤️

TV: Victoria genom tiderna