Kronprinsessan Victoria rörd till tårar – hedrar offren i terrorattacken

Här besöker Kronprinsessan Victoria och prins Daniel platsen för attacken i Stockholm.

De hedrade offren och la ned en fång med rosor. 

Kronprinsessan var rörd till tårar. 

– Jag känner en enorm sorg och en tomhet. Men jag känner ändå en styrka då samhället har visat på en enorm kraft, att vi står emot detta, att vi vill stå emot detta, sa hon. 

Sverige var i chocktillstånd efter attentatet på Drottninggatan i centrala Stockholm under fredagseftermiddagen. En person är gripen för inblandning i attacken. Fyra personer dödades och 15 personer skadades när den misstänkte terroristen körde med lastbil på Drottninggatan i centrala Stockholm. 

Den misstänkte mannen på sannolika skäl misstänkt för terroristbrott genom mord. 

Under gårdagskvällen höll statsminister Stefan Löfvén en presskonferens, där han talade till hela svenska folket. Senare var han även på plats vid Åhléns City för att lägga rosor och hålla en tyst minut.

– Terroristerna kan aldrig besegra Sverige. Vårt budskap är klart. Vi tänker aldrig kuva oss. Vi tänker inte vika oss. Ni kan aldrig någonsin vinna, sa Löfven på presskonferensen.

Nu har även Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel besökt Drottninggatan för att visa sitt stöd. Kronprinsessan hade med sig rosor som hon la vid platsen. Hon var tydligt rörd och brast i tårar när hon hedrade offren vid terrorattacken i Stockholm. 

– Jag känner en enorm sorg och en tomhet. Men jag känner ändå en styrka då samhället har visat på en enorm kraft, att vi står emot detta, att vi vill stå emot detta, sa kronprinsessan enligt Aftonbladet

Kung Carl Gustaf, som inte befann sig i Sverige vid attacken, har även gjort ett uttalande:

– Jag och hela Kungafamiljen har med bestörtning tagit del av informationen om eftermiddagens attentat i Stockholm. Bakgrunden till och omfattningen av det inträffade är ännu inte känd. Vi följer utvecklingen men redan nu går våra tankar till de drabbade och deras familjer. 

Alla tankar går till offren och de drabbade anhöriga.