Kronprinsessan Victorias nya beslut med prins Daniel – stora planerna med familjen

Kronprinsessan Victorias nya beslut med prins Daniel – stora planerna med familjen

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel brukar vanligtvis spendera stora delar av sommaren på Öland. Men nu har familjen investerat i en tomt på Värmdö där planen är att bygga ett sommarhus. 

Enda sedan barnsben har kronprinsessan Victoria spenderat delar av sina somrar på Solliden på Öland. Men sedan hon träffade prins Daniel har familjen även befunnit sig i prins Daniels hemort Ockelbo under sommarhalvåret.

Men nu har de planer på ytterligare en ljuvlig plats att befinna sig på under lediga dagar. Den här gången i Stockholm, något Nacka Värmdö Posten var först med att berätta.

Foto: Foto Linda Broström

Säkerhetsaspekter vägs in

Enligt tidningen har Kronprinsparet investerat i en tomt i Stockholms inre skärgård, närmare bestämt på Värmdö. Där är tanken att paret ska bygga ett fritidshus.

Paret investerade i tomten redan förra året men nu står det klart att paret fått bygglov.

– De har för avsikt att bygga ett privat fritidsboende där ute. Bygglovet är godkänt och har vunnit laga kraft. Eftersom det är en fastighet som ägs gemensamt av kronprinsessparet så har många säkerhetsaspekter vägts in, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Nacka Värmdö Posten.

Ett fritidshus nära Haga

Men familjen kommer inte slopa sina somrar varken på Öland eller i Ockelbo. Anledningen till att den nya tomten ligger i Stockholm är för att familjen ska kunna utnyttja fritidshuset även på helger och lov.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Bostaden är en privat bostad och kommer inte vara öppen för allmänheten.

– Det är en privat investering, och det är ingen offentlig bostad, säger Thorgren.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required