Kronprinsessan Victorias nya klänning får stjärnorna att titta en gång extra

Kronprinsessan Victoria får ofta mycket beröm för sina utmärkta val av klänningar. I samband med utdelningen av Stockholm Junior Water Prize gjorde hon succé i sin unika klänning med Stockholmsmotiv. Och nu har hon slagit till igen.

När hon i veckan åt lunch med kultureliten i Prinsens galleri i Stockholms stadshus i samband med Bergmanfestivalen briljerade kronprinsessan åter i en vacker klänning som utan tvekan drog blickarna till sig.

Den internationella teaterfestivalen Bergmanfestivalen arrangerades för första gången av Dramaten i Stockholm 2009. I år arrangeras den fjärde upplagan av festivalen och årets upplaga är extra speciell då Ingmar Bergman 2018 skulle ha fyllt 100 år. Jubileumfestivalens officiella beskyddare är kronprinsessan Victoria.

Och med tanke på att festivalen pågår i hela elva dagar har kronprinsessan ett fullspäckat schema. I samband med festivalens start den 23:e augusti fick kronprinsessan Victoria äran att invigningstända neondämonen på Dramatens fasad, en lampa som är en hyllning till Ingmar Bergman. En vecka senare var det dags för lunch med kultureliten i Prinsens galleri i Stockholms stadshus.

Strålade i vacker sensommarklänning

Kronprinsessan gör storstilad entré till lunchen i Prinsens galleri i Stockholms stadshus. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Och vår kronprinsessa drog blickarna till sig redan vid ankomsten när hon klev ur en bil iklädd en vacker röd sensommarklänning med bland annat vita blomdetaljer. Kronprinsessan hälsades därefter välkommen av bland annat kommunfullmäktiges ordförande Eva-Louise Erlandsson Slorach, Dramatens vd Eirik Stubø samt Stockholms borgarråd Emilia Bjuggren, skriver Kungahuset.se.

Fr v kommunfullmäktiges ordförande Eva-Louise Erlandsson Slorach, kronprinsessan Victoria, Dramatenchefen Eirik Stubø och Cancerfondens generalsekreterare Ulrika Årehed Kågström. Foto: Fredrik Sandberg / TT

På plats för middagen fanns också flera kända skådespelaren från Dramaten som Lena Endre och Stina Ekblad där den sistnämnda läste en text från Sommarnattens leende, filmen som blev Ingmar Bergmans stora internationella genombrott när den kom 1955.

Ska resa till Japan

Men det fanns även flera prominenta internationella gäster på plats för lunchen, rapporterar Expressen. Bland annat ambassadgäster och internationella stjärnor som tyske skådespelaren Martin Wuttke som spelade Adolf Hitler i Quentin Tarantions hyllade mästerverk ”Inglourious basterds” från 2009.

Kronprinsessan Victoria anländer till stadshuset i Stockholm inför en lunch med anledning av Ingemar Bergmans 100-årsjubileum. FOTO: Foto: Fredrik Sandberg / TT

Närmast på kronprinsessan Victorias schema står en resa till Japan då hon ska delta vid en diskussion om den internationella fiskeindustrin samt närvara vid den konsert den Kungliga Filharmoniska Orkestern ger vid Suntory Hall i Tokyo.

Dela gärna vidare om du tycker vår kronprinsessa är ett bra föredöme för Sverige.