Kung Harald uttalar sig om prinsessan Märtha Louises nya kärlek Shaman Durek för första gången

Kung Harald fick flera frågor om prinsessan Märtha Louises nya pojkvän.

När norske kung Harald, 82, steg ombord på Kungaskeppet Norge – som är det norska kungahusets fartyg – vid Bygdøy i Oslo på tisdagseftermiddagen fick han flera frågor om dottern Märta Louise, 47, och hennes nye kärlek Shaman Durek, 47.

Den 82-årige kungen valde att inte svara på flera av frågorna, men tog sig tid att kommentera några av dem, uppger norska Dagbladet.

– Det är trevligt att hon hittat en pojkvän.

På frågan om kungen har mött prinsessans pojkvän svarade han:

– Nej, det har vi inte, konung Harald svarar om Durek, till Dagbladet.

Då fick kung Harald en följdfråga om han såg fram emot det första mötet, varpå kungen svarade:

– Ja, det kan vi tro. Vi får se, svarar kungen med ett leende, innan han önskade de närvarande en glad nationaldag, 17 maj, som alltså inträffar nu på fredag.

Så kungen har alltså ännu inte träffat prinsessan Märtha Louises nye kärlek, men ser fram emot att träffa honom.

Beijing, Kina 20181016. Kong Harald og dronning Sonja ble tatt imot av Kinas president Xi Jinping og førstedamen Peng Liyuan under den offisielle velkomstseremonien utenfor Folkets store hall i Beijing tirsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix / TT

Det var i söndags som prinsessan Märtha Louise och Shaman Durek berättade för omvärlden att de är i ett förhållande. Prinsessan och shamanen har arbetat ganska länge tillsammans och de hittade uppenbarligen kärleken under arbetet.

På tisdagen anlände den amerikanske Shaman Durek till Norge och möttes av den norska pressen på Gardermoens flygplats. Durek svarade på flera frågor, men vägrade att kommentera om han skulle träffa resten av kungafamiljen.

Anledningen till att Durek är i Norge är att han och Märtha Louise håller på med en norsk turné denna vecka. Paret håller i föreställningen ”The Princess and The Shaman”, där biljetterna kostar mellan 595 och 1 030 norska kronor.

Showen beskrivs som ”en resa i livets mysterier, att komma i kontakt med din inre kraft och öka medvetenheten så att du får ut det verkliga du, var du än är i livet”.

Får kritik för att utnyttja sin titel

På tisdagen kom redaktören för den kristna norska tidningen ”Dagen”, Vebjørn Selbekk, med stor kritik riktad mot Märtha Louise och hennes nya pojkvän. Selbekk var tydlig när han hävdade att prinsessan hade utnyttjat sin kungliga titel kommersiellt.

Nu delar vi inlägget vidare för att önska alla våra grannar i Norge en glad 17:e maj!

https://www.youtube.com/watch?v=2MifvW1Xvb4