FOTO: TT Nyhetsbyrån

Kungabarnen sjuka – hovet bekräftar

Kungahuset firar svenska nationaldagen på Skansen, som brukligt. Men i år är inte hela kungafamiljen samlad. Chris O’Neill, prinsessan Leonore och prins Nicholas tvingas ställa in. 

Nu förklarar hovet varför. 

Tidigare i veckan anlände prinsessan Madeleine till Sverige för lanseringen av sin nya bok samt firandet av nationaldagen med resten av kungafamiljen.

Med sig hade hon ettåriga dottern, prinsessan Adrienne. Kvar i USA blev maken Chris O’Neill, barnen prinsessan Leonore och prins Nicolas.

Hovet bekräftar: Chris kvar med sjuka barn

Tanken var att Chris O’Neill, prins Nicolas och prinsessan Leonore skulle ansluta till nationaldagsfirandet. Så blir inte fallet.

View this post on Instagram

Happy Easter from our bunnies!

A post shared by Princess Madeleine of Sweden (@princess_madeleine_of_sweden) on

Chris är kvar i USA med sjuka barn.
– Prinsessan Madeleine reste till Sverige tillsammans med prinsessan Adrienne, men prinsessan Leonore och prins Nicholas hade hög feber och öroninflammation. Det var inte lämpligt för dem att flyga. De är kvar hemma i USA med Chris. Så fort de tillfrisknar då reser de hit, säger Ulrika Näsholm, informationssekreterare vid hovet till Expressen.

Tidigare under dagen skickade Estelle och Oscar en härlig hälsning till det svenska folket på nationaldagen.

Som vanligt väntar en hästkortege till Skansen för ytterligare festligheter. Förra året fick Estelle åka med, om hon nu får sällskap av fler barn återstår att se.
– Det är lite så med barn, det får man se först när kortegen går, säger Ulrika Näsholm till Expressen.

Nu skickar vi alla våra styrkekramar till prinsessan Leonore och prins Nicholas som ligger hemma sjuka. Krya på er!