Kungaparets händelserika dag – besök i Kiruna och teater i Stockholm!

Det blev en händelserik onsdag för kungaparet som var på plats i Kiruna under förmiddagen, för att sedan åka till Stockholm och se en teaterföreställning!

 

 

Foto: Kungahuset

I går besökte kungaparet Kiruna för att få information om den pågående stadsflytten. Kungen och drottningen anlände till Kiruna stadshus tidigt på förmiddagen. Där väntade stadsplaneraren och professorn i samhällsbyggnad vid KTH, Göran Cars, samt kommunstyrelsens ordförande Kristina Zakrisson.

Under temat ”Världens största stadsflytt – Det måste gå fort! Det ska bli bra!” berättade de om den pågående stadsomvandlingen i Kiruna. Även LKAB:s vd Jan Moströ, och Stefan Hämäläinen, direktör för samhällsomvandlingarna, talade om företagets roll i det hela. Därefter fick kungaparet en guidad busstur runt Kirunas nya kvarter följt av en lunch i stadshuset.

Foto: Kungahuset

Dagen avslutades med teater i Stockholm

Vid 16-tiden lämnade kungen och drottningen Kiruna och åkte tillbaka till Stockholm. Kvällen spenderades på Oscarsteatern där de såg genrepet av ”Gentlemannen”, en musikalkomedi med bland andra Henrik Dorsin och Suzanne Reuter i rollerna.

En hektisk och rolig dag för kungaparet var därmed till ända!

Foto: Kungahuset

Dela gärna vidare om du tycker att kungaparet gör ett bra jobb för Sverige!