Kungen ägde dansgolvet i natt: Spelade elgitarr för hela festen.

Kungen och familjen firade rejält i går när vår svenske monark fyllde 70 år En storslagen ABBA-show med stående kungafamilj som sjöng med musiken var bara ett av det spektakulära inslagen under festen, skriver Expressen. Dessutom ska födelsedagsbarnet själv bjudit på ett oväntat nummer: ”Festligt värre när kungen spelar elgitarr i Vita havet”, twittrade KD:s partiledare Ebba Busch Thor i natt.

Nattens fest på slottet markerade höjdpunkten på veckan, då den svenske kungen skulle fira sin 70-årsdag. Kungen har inför födelsedagsnatten haft tydliga önskemål om vad han önskade av tillställningen:
Abba-musik – och en bra diskjockey.

Kungen ska ha varit på ett strålande humör redan vid fördrinken och det var nog ingen som trodde att han skulle vara bland de första att lämna festen. Han passade också på att buda gästerna på något de förmodligen inte väntat sig:

Vid 01-tiden i natt twittrade Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor:
”Vad är väl en bal på slottet? Festligt värre när kungen spelar elgitarr i Vita havet. Fantastiskt kalas!”

Festen fortsatte sedan in på på småtimmarna. Enligt Expressen hade kungen gjort en sak väldigt klar för sina medarbetare:
Ingen musik slutar före 05.00.

Foto: Kungahuset

Härligt att se att man inte behöver sluta ha kul bara för att man fyllt 70. Grattis igen, Kungen! Hoppas dina nästa 10 år blir lika livade!