FOTO: TT Nyhetsbyrån

Här är kungens ord – om de fruktansvärda attackerna

Hela världen skakas av det fruktansvärda terrordådet i Sri Lanka. Åtta explosioner, tre mot lyxhotell och tre mot kyrkor kostade över 290 liv och minst 500 personer skadades.

Nu uttalar sig kung Carl XVI Gustaf om tragedin.

FOTO: TT Nyhetsbyrån

De fruktansvärda terrorattackerna i Sri Lanka har skakat en hel värld. Åtta explosioner mot lyxhotell och kyrkor dödade 290 människor och minst 500 skadades efter dåden på påskdagen.

På annandag påsk hittades 87 detonationer på en busstation i staden Colombo, och senare samma dag inträffade ännu en explosion, rapporterar SVT.

Kungen skickar kondoleanser

Med anledning av de tragiska dåden har kung Carl XVI Gustaf skickat kondoleanser till landets president Maithripala Sirisena.

”Drottningen och jag uttrycker våra djupaste och uppriktiga kondoleanser kring de tragiska dödsfallen som orsakades av de förödande attackerna på påskdagen. Vi önskar visa vår sympati för offrens familjer och invånarna i Sri Lanka”, skriver han i ett pressmeddelande.

Med anledning av dåden i Sri Lanka på påskdagen har H.M. Konungen i dag skickat ett kondoleanstelegram till H.E….

Posted by Kungahuset on Monday, 22 April 2019

UD avråder nu svenskar från att resa till Sri Lanka.

”Med anledning av att flera sprängdåd inträffat i Sri Lanka den 21 april 2019 avråder UD från icke-nödvändiga resor till landet”, skriver UD i ett pressmeddelande.

Avrådan gäller tills vidare.

Foto: Henrik Montgomery / TT