Kungens tråkiga besked: Ställer in – hovet bekräftar

Kungen tvingas ställa in – och missar högtidsstunden.

Folkfesten uteblir för kungaparet i år, vilket hovet också bekräftar för Svensk damtidning.

Det brukar vara ett av evenemangen som kungen förmodligen ser fram emot mest.

Kungsrallyt i mitten på sommaren lockar storpublik till Öland. Hundratals veteranbilar radas upp i solskenet, kungen går runt och småpratar med deltagarna innan det är dags för åkning.

Kungen fick även igenom en ändring för några år sen. Rallyt, som instiftades i samband med kungens 50-årsdag 1997, skulle körs i början av augusti, år 2018.

Men det året ska kung Carl Gustav ha framfört önskemål om att det skulle i stället skulle köras i slutet på augusti – för att förlänga turismsäsongen på Öland.

– Det är han väldigt mån om. Första förslaget var att ta det i början av augusti, men det var för tidigt, tyckte kungen. Han vill värna om säsongen på Öland, sade arrangören Kjell Gehammar till 24Öland då.

I års körs dock rallyt i juli månad – det ställer till det för kungaparet i kalendern.

Kungens tråkiga besked – ställer in Svenska Kungsrallyt på Öland

Men nu kommer hovet med ett tråkigt besked inför årets tävling.

Kung Carl XVI Gustav tvingas ställa in medverkan i år – och kommer inte till ”sin” rallytävling.

Det bekräftar nu även hovet för Svensk damtidning.

MALMÖ 2017-11-30 Kung Carl XVI Gustaf välkomnas av vd Charlotta Alegria Ursing (t v) då han anländer till startup-huset Minc i Malmö på torsdagen. Besöket på Minc var en del av Kungliga Ingeniörsvetenskapsakademiens ( IVA ) teknikresa till Lund och Malmö. IVA:s ordförande Leif Johansson till höger. Foto: Johan Nilsson / TT

I stället tar kungaparet sikte på 2021.

”Kungaparet har inför kommande år en mycket pressad kalender. H.M. Konungen får helt enkelt inte ihop kalendern att räcka till i år för alla önskade evenemang. I samråd med med H.M. Konungen har därför beslutats vi står över detta år, och satsar på att nästa Svenska Kungsrallyt genomförs på Öland augusti 2021”, uppger arrangörerna via Kungsrallyts Facebook-sida.

Kungaparet har inför kommande år en mycket pressad kalender. H.M. Konungen får helt enkelt inte ihop kalendern att räcka…

Gepostet von Svenska Kungsrallyt am Freitag, 31. Januar 2020

Enligt hovets informationschef Margareta Thorgren krockar Kungsrally bland annat med sommarens OS i Japan. Kungaparet brukar som bekant finnas på plats vid olympiaderna – för att stötta de svenska idrottsmännen och -kvinnorna.

– Kungens och drottningens almanacka är redan full. Kungsrallyt brukar ju äga rum under augusti månad, och då är det helt enkelt andra uppdrag inbokade som gör att det är svårt att få till ett datum, säger Thorgren till Svensk damtidning.

Vad har du att säga om detta? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!

TV: Kungen genom tiderna