Manipulerad skräckbild sprider falsk nyhet om drottning Silvia på Facebook

En fejkad nyhet om drottning Silvia sprids nu på nätet. Det är en bild på drottningen i festklänning med smycken och diadem, men någon har manipulerat bilden så att det ser ut som att Silvia har blåmärken runt ögon och mun. Bilen används i en sponsrad artikel på Facebook och texten är skriven så att man ska tro att drottningen har avlidit. Det skriver bland annat Aftonbladet.

”Vi kan inte tro att det har skett”, ska kungen ha sagt enligt inlägget. Men inlägget är totalt felaktigt och leder inte till den artikel om det som den verkar handla om.

Istället leder annonsen till en artikel på sidan The News Wrapper som handlar om ”naturlig hälsovård”.

Margareta Thorgren är informationschef vid hovet och enligt henne blir den här typen av falska inlägg allt vanligare.

– Så fort vi upptäcker sådana här falska påståenden agerar vi direkt och försöker ta bort det så fort som möjligt. Det är tyvärr något som blivit allt mer frekvent. Vi har en organisation, och även juridiska rådgivare, som hanterar det, säger hon till TT.

Jag tycker verkligen att det är hemskt att de kan sprida sådana här rykten på nätet, många blir säkert lurade och inte minst äldre! Var med och dela den här artiklen för att stoppa de illvilliga ryktena! 

Bildkälla: Instagram

Vill du ha fler artiklar om kungafamiljen i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.