Meghan Markles anklagelse – mot drottning Elizabeth

Tidigare i år kom chockbeskedet att brittiska Prins Harry och hans maka Meghan Markle lämnar brittiska kungahuset.

Kvar får de behålla fortfarande de kungliga titlarna, men trots det nya friare livet riktar nu Meghan Markle hård kritik mot Prins Harrys farmor – drottning Elizabeth.

– Meghan säger att om Kate hade kritiserats på samma sätt hade de inte ställt upp på det, berättar en vän för Daily Mail.

Det blev en ny ”brexit” för britterna när prins Harry och Meghan Markle meddelade att de skulle lämna brittiska kungahuset.

Istället skulle paret flytta över Atlanten för att ha ett friare liv tillsammans med deras son Archie.

Men även innan deras uppbrott från kungahuset var hertigparet under stor bevakning från den brittiska pressen, vilket till slut fick Meghan att få nog.

Enligt Daily Mail har en nära vän till henne berättat att Meghan försökte få gehör för sin oro hos drottning Elizabeth men utan resultat.

Drottning Elizabeth
Drottning Elizabeth Foto: Shutterstock

Meghan Markle: Kate favoriseras

Vännen menar att Meghan också ställde sig kritisk till att situationen kanske varit annorlunda om det varit hennes svägerska Kate som varit i hetluften istället.

– Det som irriterade Meghan och Harry mest var att om pressen hade konstant kritiserat och hackat i onödan på Kate på samma sätt som de gick på henne så hade den kungliga mediapolicyn ändrats, säger personen till sajten.

Kritiken mot Kate Middleton

Kate, som officiellt nu använder sitt fulla namn – Catherine – är nu en av de mest populära kungligheterna i Storbritannien, något som har kommit under senare år.

Meghan Markle
Meghan Markle. Foto: Shutterstock

Länge, framför allt innan det kungliga bröllopet 2011, blev Kate och hennes familj ofta attackerade i brittiska tidningar.

Kate fick smeknamnet ”Waity Kaity”, och bilden på henne när hon deltar i en modevisning i genomskinlig klänning valsar runt i pressen än i dag.

Vad tycker ni om situationen med Meghan och Prins Harry? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida.