Nu flyttar Carl Philip och Sofia till paradisvillan – uppfyller Bertils och Lilians sista önskan

Villa Solbacken har under lång tid renoverats av prins Carl Philip och prinsessan Sofia. 

Nu står det äntligen klart att prinsfamiljen flyttar in i det anrika huset som prinsen ärvde av prins Bertil, skriver Expressen

Det betyder att de uppfyller Bertils och Lilians sista önskan. 

© Wikimedia commons

Prins Carl Philip och prins Bertil hade en erkänt fin relation. De stod varandra oerhört nära och Bertil var dessutom Carl Philips gudfar. För några år sen höll prinsen ett tal till hans ära. 

– För mig betydde prins Bertil enormt mycket, inte bara för att han var min gudfar, utan även för vad han uträttade för Sverige och för vad han gjorde för min pappa. Jag har många goda minnen av prins Bertil. Han var en varm glad och respektfull person och jag tänker ofta på honom, sa Carl Philip i talet enligt Svensk damtidning

Nu uppfyller prinsen Bertils sista önskan. Tillsammans med prinsessan Sofia och sonen prins Alexander flyttar familjen nu in i Villa Solbacken på kungliga Djurgården i Stockholm. 

– Jag kan bekräfta att familjen nu är folkbokförd på adressen, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet till Expressen. 

Redan på 1940-talet flyttade kungens farbror, prins Bertil och prinsessan Lilian in i villan. 

© Peter Diedrich/TT

Där fick de många fina år tillsammans.

Prins Bertil testamenterade villan till prins Carl Philip och efter Bertils död 1997 har Lilian bott i huset.  

© Wikimedia Commons

Det var hela tiden prinsparets stora önskan att Carl Philip skulle bo i huset. När prinsessan Lilian gick bort 2013 var det många som frågade sig vad som skulle hända med det gamla fina huset. 

För att uppfylla Bertils och Lilians sista önskan bestämde sig Carl Philip för att flytta dit. Tillsammans med prinsessan Sofia har de rustat upp och renoverat villan. Renoveringen har bekostats av prinsparets privata pengar. 

Enligt Expressen finns ett kök med matsal, två salonger, toalett och ett kontor bara på entréplanet. Villan innefattar även fyra sovrum på övervåningen. Det ska också finnas ett gästhus på gården och rikligt med skog och grönska i omgivningen. Prinsparet får dessutom fin utsikt mot Djurgårdsbrunnskanalen. 

© Wikimedia commons

Jag tycker det är så härligt när saker som betyder någonting går i arv från generation till generation! 

Dela gärna om du håller med!

Vill du ha fler artiklar om kungafamiljen i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.