Nu har lillsessan Leonore börjat på förskola – i Stockholm

I dag började prinsessan Leonore, 3, på en förskola på Östermalm i Stockholm. Det innebär att prinsessan Madeleine och Chris O’Neill kommer allt närmare Sverige.

– Familjen kommer regelbundet att vistas i Sverige i perioder och då är det bra att Leonore får den här erfarenheten, säger hovets informationschef Margareta Thorgren, till Aftonbladet.

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill är bosatta i London med barnen, och de ska de fortsätta göra. Men trots det började dottern Leonore på förskola i Stockholm idag.

Förskolan ligger i närheten av familjens våning i Hovstallet.

– Prinsessan Madeleine med familj bor kvar i England, men samtidigt är hela familjen regelbundet i Sverige under långa perioder och med anledning av det har prinsessan Leonore i dag börjat sin inskolning på en förskola här i Stockholm, säger Margareta Thorgren.

Familjen planerar att stanna i Sverige under september också, och prinsessan Madeleine och Chris O’Neill kommer att hålla i inskolningen tillsammans.

– Prinsessan Leonore har behov av att träffa jämnåriga kamrater och prinsessan Madeleine är mån om att hennes barn ska ha en stark anknytning till Sverige. Hennes önskan är att barnen ska känna sig lika hemma här som prinsessan själv gör, säger Margareta Thorgren.

Både Leonore och lillebror Nicolas, 2, har stått i kö till förskolan sedan de föddes. Men Nicolas ska inte börja i höst.

Vill du ha fler artiklar om kungafamiljen i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.