Nu rensar kungen schemat för att kunna välkomna lill-prinsen ordentligt.

Igår kväll kom den underbara nyheten att kronprinsessan Victoria fött ett liten prins som vägde 3655 gram och var 52 cm lång. Och reaktionerna lät givetvis inte vänta på sig. Bland de första att kommentera födseln och gratulera var prinsessan Madeleine och prins Carl Philip. – Så klart det känns underbart, sa Carl Philip till Aftonbladet utanför sjukhuset. Och även kungen agerar nu för att kunna välkomna den lilla prinsen på absolut bästa sätt.

Redan på presskonferensen igår kväll berättade prins Daniel att man hade informerat såväl prins Daniels föräldrar Olle och Ewa Westling som kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia.

– Vi har pratat med våra föräldrar och alla är jätteglada att det har gått bra, fortsatte Daniel och avslöjade också att det kom några lyckotårar i samband med födseln.

Som en omedelbar reaktion på födseln rensar nu kungen sitt schema. Kungen skulle idag ha besökt Halmstad, ett besök som nu skjuts på framtiden, rapporterar Hallandsposten.

– Med anledning av att Kronprinsessan och Prins Daniel har fått en son kommer konselj och tacksägelsegudstjänst att följa under torsdagen den 3 mars, säger hovets pressinformatör Daniel Urso enligt Hallandsposten.

Besöket kommer dock att bli av lite längre fram.

– Vi ser fram emot att genomföra besöket i sin helhet så snart planeringen tillåter, säger Daniel Urso.

Den nya lill-prinsen blir kungen och drottning Silvias fjärde barnbarn och redan i april är det dags igen när prins Carl Philip och prinsessan och Sofia väntar sitt första barn.

Vill du ha fler artiklar om kungafamiljen i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.